Aktualizacja do Solidworks 2023?

Witam Was drodzy koledzy z forum!

Z powodu braku czasu minęło trochę czasu, odkąd przyszedłem się z wami przywitać. Okazja nadarza się już dziś! (Zauważyłem, że forum z biegiem lat stało się piękniejsze)

Na Solidworks 2018 pracujemy od kilku lat i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni (Niezbyt wiele błędów, w miarę stabilna wersja), ale teraz chcielibyśmy mieć dostęp do najnowszych wersji.
Czy ktoś z Was pracuje obecnie nad Solidworks 2023? Jakie są Twoje opinie na temat częstotliwości występowania ewentualnych błędów lub stabilności? Czy na razie lepiej korzystać z wersji 2022?
Dziękuję :wink:

Gauthik powiedział:

1 polubienie

Witam

Ze swojej strony korzystam z 2022 SP5 bez większych obaw (spawana konstrukcja, blacha, mały montaż).
W tej chwili 2023 jest dostępny tylko w SP0.1, dodatki Service Pack 0.x nie są znane z tego, że są bardzo niezawodne. Osobiście nigdy ich nie używam, spodziewam się co najmniej SP1.x.

Pozdrowienia.

3 polubienia

Witaj Gauthik67,
Wszystkiego najlepszego.
Jesteśmy w SW2022 SP4.
Wolimy poczekać przynajmniej do sp4 na nową wersję.
Rzeczywiście, rok 2018 był bardzo dobry, stamtąd przeszliśmy do 2020, a następnie do 2022 roku.
Proszę bardzo.
@+.
AR

2 polubienia

Witam

Moja rada: Nigdy nie instaluj niczego innego niż SP5.0 dla środowiska pracy. e
Najlepiej poczekać rok lub 2 miesiące po jego wydaniu w przypadku SP5.1 (jeśli zrobili to pod wpływem chwili w 2021 roku z pamięci).
Tak więc 2023 nie może zostać zainstalowany przed wrześniem / październikiem.

2 polubienia

Rzeczywiście, myślałem, że jesteśmy obecnie bardziej zaawansowani niż sp 0.1 z 2023 roku, więc pozostanę przy 2022 roku, tak jak Ty.
Dziękuję za odpowiedzi!

1 polubienie

W 2022 roku sp5, bardzo stabilny, na szczycie :ok_hand:

2 polubienia

Witam
Potwierdzam to, co @froussel powiedział, pracujemy z coroczną aktualizacją, ale wybieramy wersję n-1 w SP5 (patrz 5.1 dla 2021 roku).
SP0 jest dobry dla tych, którzy nie boją się debugować, ale mają również możliwość uaktualnienia swojej wersji w ciągu roku.

1 polubienie

Witaj @Cyril_f ,

Małe pytanie trochę nie na temat: z pamięci masz EPDM.
Czyli aktualizujesz wszystkie swoje pliki (nową wersję) za każdym razem, gdy zmieniasz wersję Solidworks (czyli co roku)?
A może pracujesz z plikami, które konwertują się za każdym razem, gdy je otwierasz? Jeśli tak, czy powoduje to problemy (czas przeliczenia, błędy...)?

Dziękuję

Witam
Co roku konwertujemy część naszej bazy danych tylko po to, aby uniknąć wiadomości poprzedniego typu wersji i dłuższych czasów otwarcia ze względu na konwersję.
Zajmuje nam to prawie cały weekend, gdy zazwyczaj dostępnych jest od 6 do 8 stacji roboczych do wykonywania pracy w partiach plików.

3 polubienia

Dzięki za szybką informację zwrotną.
To jest również to, co zrobiliśmy podczas naszej ostatniej konwersji (ale tylko części i zespoły).

1 polubienie