Witaj @tous,
Mam problem z odświeżaniem widoku pomocniczego po zmianie rozmiaru pomieszczenia,
Czy istnieje sposób, aby temu zaradzić bez konieczności ponownego robienia widoku?
Z góry dzięki,
Witaj @tous,
Mam problem z odświeżaniem widoku pomocniczego po zmianie rozmiaru pomieszczenia,
Czy istnieje sposób, aby temu zaradzić bez konieczności ponownego robienia widoku?
Z góry dzięki,
Witam
Kliknij widok prawym przyciskiem myszy , a następnie edytuj szkic. Okrąg widoku szczegółowego może być ograniczony do wiercenia lub innych punktów orientacyjnych w widoku.
Witam @soring ,
W rzeczywistości problem tkwi w widoku "AJ", który nie jest już poprawnie rzutowany (dołączam ujęcie dla lepszej widoczności).
Przepraszam, przeczytałem połowę
Więc może to rozwiązanie wydaje się działać. Kliknij prawym przyciskiem myszy widok AJ, a następnie zaznacz opcję obróć się wokół ziemi. Dla mnie jest aktualizowany.
To nie działało :(
ups w domu też nie. To nie jest właściwa ścieżka.
Kiedy tworzę widok pomocniczy, wybieram go jako krawędź odniesienia. Projekcja jest aktualizowana bez podejmowania dalszych działań
Następnie, aby obrócić widok, używam wyrównania w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara.
Witam@soring
Tak, jest to prawie ta sama procedura, którą zastosowałem, z wyjątkiem obrotu, który jest zdefiniowany we właściwościach dokumentu, problem wydaje mi się, że relacja prostopadłości (kierunek widoku) i ta krawędź, która jest tracona, i w przeciwieństwie do widoku pomocniczego na szkicu nie mogę znaleźć sposobu na edycję tego wiązania krawędzi.
Dzięki za sztuczkę polegającą na dostosowaniu obrotu za pomocą ustawień. Zmniejsza liczbę manipulacji.
Niemniej jednak są błędy. Nie mam jednego z utraty prostopadłości, ale osie środka otworów są kompletnie pomieszane. Szczegółowe widoki na widoku do kto obrócił się tak samo.
Jeśli chodzi o obrót osi, jest pole wyboru, nie pamiętam gdzie to jest, sprawdzę jak tylko uzyskam dostęp do solidworks,
Może to być odznaczone dla widoku podstawowego,
Jest dobrze zaznaczony. Nic wielkiego z tym błędem, rzadko używam widoku pomocniczego.