Aktualizacja widoku pomocniczego

Witaj @tous, 

Mam problem z odświeżaniem widoku pomocniczego po zmianie rozmiaru pomieszczenia,

Czy istnieje sposób, aby temu zaradzić bez konieczności ponownego robienia widoku?

Z góry dzięki, 

Witam

Kliknij widok prawym przyciskiem myszy , a następnie edytuj szkic. Okrąg widoku szczegółowego może być ograniczony do wiercenia lub innych punktów orientacyjnych w widoku.

Witam @soring ,

W rzeczywistości problem tkwi w widoku "AJ", który nie jest już poprawnie rzutowany (dołączam ujęcie dla lepszej widoczności). 

vue_auxiliaire.png
vue_auxiliaire_02.png

Przepraszam, przeczytałem połowę

Więc może to rozwiązanie wydaje się działać. Kliknij prawym przyciskiem myszy widok AJ, a następnie zaznacz opcję obróć się wokół ziemi. Dla mnie jest aktualizowany.

To nie działało :(

ups w domu też nie. To nie jest właściwa ścieżka.

Kiedy tworzę widok pomocniczy, wybieram go jako krawędź odniesienia. Projekcja jest aktualizowana bez podejmowania dalszych działań

Następnie, aby obrócić widok, używam wyrównania w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara.

1 polubienie

Witam@soring 

Tak, jest to prawie ta sama procedura, którą zastosowałem, z wyjątkiem obrotu, który jest zdefiniowany we właściwościach dokumentu, problem wydaje mi się, że relacja prostopadłości (kierunek widoku)  i ta krawędź, która jest tracona, i w przeciwieństwie do widoku pomocniczego na szkicu nie mogę znaleźć sposobu na edycję tego wiązania krawędzi. 

1 polubienie

Dzięki za sztuczkę polegającą na dostosowaniu obrotu za pomocą ustawień. Zmniejsza liczbę manipulacji.

Niemniej jednak są błędy. Nie mam jednego z utraty prostopadłości, ale osie środka otworów są kompletnie pomieszane. Szczegółowe widoki na widoku do kto obrócił się tak samo.

Jeśli chodzi o obrót osi, jest pole wyboru, nie pamiętam gdzie to jest, sprawdzę jak tylko uzyskam dostęp do solidworks, 

Może to być odznaczone dla widoku podstawowego, 

1 polubienie

Jest dobrze zaznaczony. Nic wielkiego z tym błędem, rzadko używam widoku pomocniczego.