Aktualizacje Solidworks dla komputerów podłączonych do sieci

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy jest to możliwe.

Mam 2 komputery, na których zainstalowany jest soliworks, chciałbym zaktualizować jeden przez pobranie, a na drugim chciałbym pobrać aktualizacje, które będę miał pobrane z sieci.

Dziękuję za odpowiedzi

7 polubień

Tak, jest to możliwe i nie wstrzymuje żadnych problemów, po prostu odzyskaj folder pobierania aktualizacji na komputerze, z którego ją pobrałeś.

Jeśli oba solidworks są w tej samej wersji, nie będzie nic więcej do pobrania

1 polubienie

Jak wyznaczyć folder do pobierania aktualizacji, szukałem w "lokalizacji plików", ale nie mogłem go znaleźć.

7 polubień

Witam

Kliknij prawym przyciskiem myszy menedżera instalacji na pasku zadań systemu Windows. Następnie w oknie, które zostanie otwarte, kliknij Przeglądaj, aby wskazać folder współdzielony.

Następnie pliki do pobrania zostaną wykonane w wybranym folderze.

Na innych komputerach. Po prostu przejdź do odpowiedniego folderu i kliknij konfigurację...

Pozdrowienia

captures.pdf

Domyślnie pobieranie odbywa się w folderze C:\User\UserName\Documents\Solidworks Downloads

1 polubienie

U mnie to nie działa, zmieniłem na moich 2 stacjach roboczych lokalizację pobierania moich aktualizacji, mam stację roboczą, na której zainstalowany jest SP1 z 2014 roku.

Najpierw próbowałem zaktualizować 2. tak jakbym musiał pobrać sp1, myślałem, że skoro będą mieli ten sam plik, wykryje, że folder został już pobrany, ale to nie działa.

Po tym, jak zrobiłem to, co powiedziałeś, kliknąłem instalację, ale pobiera mi inny plik, którego brakuje.

Nie rozumiem.

Czy ktoś ma odpowiedź???

DZIĘKUJĘ

7 polubień

Jeśli występują jakiekolwiek różnice w konfiguracji między dwiema stacjami. To normalne, że pobierane są inne pliki.

Ale rozmiar pliku do pobrania nie jest niczym porównywalnym...

W Facility Managerze. Przed rozpoczęciem aktualizacji należy sprawdzić poprawność podsumowania właściwości aktualizacji. Sprawdź, czy folder pobierania.

Ale nie sądzę, żeby to wzięło się stąd.

Witam

Dla pozycji, w której znajduje się wartość 2014, należy zwrócić uwagę na plik danych solidworks, który nie ma takiego samego nie jak 2013. 

Miałem problemy z aktualizacją komputera i to było źródło mojego problemu, małe skrzyżowanie plików, które mnie zawiesiło.

Dziękuję, ale myślę, że mój problem polega na tym, że mam jedno stanowisko w PRO, a drugie w PRENIUM.

z drugiej strony, jeśli najpierw zrobię aktualizację w Prenuim, czy mogę wziąć te same pliki dla pro, instalując oczywiście tylko to, czego potrzebuje?

7 polubień

Tak, oczywiście, bez obaw...

Robię to regularnie.

Pozdrowienia.