Crating

Witam

Przez czysty przypadek zastanawiałem się, czy ktoś nie stworzyłby programu lub czegoś w tym stylu, który pozwoliłby symulować przechowywanie części solidworks.

W celu zaoszczędzenia jak największej ilości miejsca na transport. Na przykład, mamy folder ze wszystkimi naszymi częściami, określamy rozmiar pudełka, a on oferuje nam kilka lub najlepszą pozycję...

Czy istnieje?

Dziękuję

1 polubienie

Witam

Wydaje mi się, że nie istnieje, ale sprawdzę, czy makro nie zostało opublikowane.

Dziękuję

Nie udało mi się znaleźć niczego bezpośrednio związanego z SolidWorks!

Może zobacz to oprogramowanie, które jest dostępne w wersji próbnej:

http://www.cargooptimizer.com/

To może być interesujące do opracowania, ale już jest bardzo drogie i wymaga czasu na 2D, więc w przypadku 3D musi to być prawdziwy ból głowy!

Dziękuję.

Tak, mogę sobie wyobrazić, nie wspominając o środkach ochrony i kształtach części.

Link, który mi oferujesz, wygląda dobrze, jak na ładunek już wykonany z tektury.

Na pewno rozumiem złożoność programu, ale powiedziałem sobie, że czasami maniak mógł już to zrobić..:)

MErci qd taki sam

2 polubienia

Przepraszam, ja też byłbym zainteresowany takim narzędziem!

Następnie musisz zostawić pytanie otwarte na kilka dni, aby sprawdzić, czy inni coś wiedzą.

Witam

Robię to, majsterkując... Zajmuję się również progiem laserowym, czyli wykonuję DXF jednego z widoków i definiuję format mojej blachy (format formatu nadwozia lub palety), a następnie uruchamiam automatyczne zagnieżdżanie z kilkoma parametrami.

3 polubienia

Witam 

Używam nowego modułu Logopress3 do zagnieżdżania części, a następnie na kilku poziomach w razie potrzeby.

Mały link który dobrze idzie :)

http://www.logopress3.com/fr/nesting.php

Istnieje prawdopodobieństwo, że przyszłe aktualizacje będą zawierały automatyczne obliczanie dla różnych części w 3D.

Z drugiej strony dla makra zintegrowanego z SolidWorks (i darmowego) to o tym nie wiem :/

1 polubienie

Stworzyli taką grę... nazywa się Tetris^^

Przyznaję, że posiadanie tego małego oprogramowania byłoby bardzo praktyczne

Edit: Nie wiedziałem, że Logopress może to zrobić... zobaczyć =)

7 polubień

Cóż, dziękuję za wszystkie odpowiedzi, jeśli ktoś kiedykolwiek to znajdzie, niech wyda to online ...