To miłe @Remrem. Na pewno by mi to pomogło. Ale może nie będę Was prosić o każdą z moich przyczep ;)
To posłuży jako sygnał wywoławczy (znowu) dla moich przełożonych, aby trochę się ruszyli
To miłe @Remrem. Na pewno by mi to pomogło. Ale może nie będę Was prosić o każdą z moich przyczep ;)
To posłuży jako sygnał wywoławczy (znowu) dla moich przełożonych, aby trochę się ruszyli
Taki pomysł, aby zobaczyć na swoim modelu, czy ma sens : Myślę, że wykorzystałeś spawane konstrukcje tak często, jak to możliwe.
W takim przypadku, zamiast używać rur typu 40x40x2 z zaokrągleniami na 8 krawędziach (licząc wnętrze) + grubość, która Ci się nie przyda (zbyt cienka po skalowaniu i wydrukowaniu), zastąp je (na poziomie funkcji Twojej spawanej konstrukcji) solidnymi profilami 40x40 bez dodatków.
Oczywiście zrób to na kopii swojego projektu!! Unikaj potwornych pierogów dla początkujących! ;)
Możesz również poprosić swoją spawaną konstrukcję o scalenie ciał (jeśli masz dość nową wersję SW!), Ograniczy to dalszą obróbkę. Wszystko to może spowodować wady konstrukcyjne we wszystkich kierunkach, ale ponieważ czas nagrywania w sldprt jest punktualny, niekoniecznie jest to denerwujące!