Przez ostatnie 2 tygodnie, gdy tylko wygeneruję rysunek w formacie PDF, logo mojej firmy znika. Czy ktoś kiedykolwiek to miał? Plik PDF nie ukrywa logo, zajrzałem do warstw. Nie zmieniłem oryginalnego obrazu. (W załączeniu zrzut ekranu mojego rysunku z wygenerowanym plikiem PDF. Utwór został usunięty ze względu na ochronę prywatności)
To rozwiązanie działa, właśnie je przetestowałem. Z drugiej strony jakość jest przeciętna. Chciałbym jednak zrozumieć, co zmieniło się w ciągu ostatnich dwóch tygodni i naprawić problem.
Aby odbić się od tego, co @Bart powiedział, często zdarza mi się również, gdy robię "Zapisz jako PdF", mam też linie z moich wkładów związane z niestandardowymi właściwościami, które znikają, rozwiązałem problem, wykonując "Drukuj: Kreator PDF".
Jeśli to nie pomoże, możesz spróbować usunąć obraz i ponownie wprowadzić go do szablonu dokumentu, czasami to działa.
Cdt
Joss
EDIT: Czy w celu zapewnienia jakości sprawdziłeś opcje wyświetlania trybu wysokiej jakości w swoim menedżerze nieruchomości i ustawiłeś opcje drukowania Kreatora PDF na maksimum?
Usunąłem logo i włożyłem zupełnie nowe, nic nie robić, znika. Nie aktualizowałem oprogramowania od czasu otrzymania wersji 2014, więc od 6 do 8 miesięcy. Chyba że aktualizacje są automatyczne. Nie ma też żadnych modyfikacji sprzętowych. Jakość ok, mogę to zmienić. Dziękuję zespołowi.
Zagadka pozostaje nierozwiązana.
Jeśli nie mam rozwiązania, skorzystam z drukowania plików PDF.