Rysowanie do obrazu PDF zniknęło

Witam wszystkich,

Problem w programie Inventor 2015:

Przez ostatnie 2 tygodnie, gdy tylko wygeneruję rysunek w formacie PDF, logo mojej firmy znika.
Czy ktoś kiedykolwiek to miał?
Plik PDF nie ukrywa logo, zajrzałem do warstw.
Nie zmieniłem oryginalnego obrazu.
(W załączeniu zrzut ekranu mojego rysunku z wygenerowanym plikiem PDF. Utwór został usunięty ze względu na ochronę prywatności)

Z góry dziękuję

PM

sans_titre.jpg

A co z wydrukowaniem drukarki pdf i wybraniem jej w stylu kreatora pdf?

Może jeden z twoich kierowców, który się bawi.

2 polubienia

Może tło nie jest takie samo?

Spójrz więc na plan tła w ćwiczeniu dla tego tematu

@+ ;-))

1 polubienie

Witaj Bartku,

To rozwiązanie działa, właśnie je przetestowałem. Z drugiej strony jakość jest przeciętna.
Chciałbym jednak zrozumieć, co zmieniło się w ciągu ostatnich dwóch tygodni i naprawić problem.

Dziękuję

Witam

Aby odbić się od tego, co @Bart powiedział, często zdarza mi się również, gdy robię "Zapisz jako PdF", mam też linie z moich wkładów związane z niestandardowymi właściwościami, które znikają, rozwiązałem problem, wykonując "Drukuj: Kreator PDF".

Jeśli to nie pomoże, możesz spróbować usunąć obraz i ponownie wprowadzić go do szablonu dokumentu, czasami to działa.

Cdt

Joss

EDIT: Czy w celu zapewnienia jakości sprawdziłeś opcje wyświetlania trybu wysokiej jakości w swoim menedżerze nieruchomości i ustawiłeś opcje drukowania Kreatora PDF na maksimum?

optmep.png
1 polubienie

Tak więc dla jakości jest ona ustawiana w oprogramowaniu, które generuje plik pdf lub w drukarce ^pdf.

Co do reszty, myślę, że jest kierowcą, który nie jest na bieżąco.

Czy w ostatnim czasie dokonałeś jakichś zmian w oprogramowaniu lub sprzęcie?

1 polubienie

Uważaj również na wagę swojego pliku PDF, jeśli włożysz wszystko do maksimum pod względem jakości, możesz szybko skończyć z bardzo dużym plikiem!

Usunąłem logo i włożyłem zupełnie nowe, nic nie robić, znika.
Nie aktualizowałem oprogramowania od czasu otrzymania wersji 2014, więc od 6 do 8 miesięcy.
Chyba że aktualizacje są automatyczne.
Nie ma też żadnych modyfikacji sprzętowych.
Jakość ok, mogę to zmienić. Dziękuję zespołowi.

Zagadka pozostaje nierozwiązana.

Jeśli nie mam rozwiązania, skorzystam z drukowania plików PDF.

Dziękuję

Nie ma historii formatu obrazu? Czy próbowałeś z innym formatem logo?

1 polubienie
Problem jest znany w 2014 roku i istnieje łatka rozwiązująca ten problem:

http://knowledge.autodesk.com/support/inventor-products/downloads/caas/downloads/content/hotfix-inv18202-for-inventor-2014-service-pack-2.html

2 polubienia

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Naprawiono problem z łatką oferowaną przez .PL

Pozdrowienia

PM

2 polubienia