Posiadam zespół złożony z 2 mechanicznie spawanych części na których mam rysunki.
Na moim rysunku mam wiele arkuszy, będę chciał ukryć lub usunąć komponenty tylko w arkuszu, a nie w innych arkuszach, nie w pliku. SLDPRT spawany mechanicznie, a nie w . SLDASM montażu. Czy to możliwe?
Jeśli kliknę prawym przyciskiem myszy i ukryję się na treści, której dotyczy problem, zostanie ona również ukryta w folderze nadrzędnym. I chciałbym, aby był tylko w pliku roboczym.
Jestem na arkuszu rysunku, przechodzę do drzewa widoku, wybieram funkcję spawaną mechanicznie, którą chcę ukryć, chowam ją. Doskonałe ciało jest ukryte na tym arkuszu, a nie na innych. Z drugiej strony, jeśli przejdę do pliku nadrzędnego. SLDPRT spawany mechanicznie, korpus jest schowany, jeśli to pokażę, staje się ponownie "pokazany" w moim ujęciu. Jak ukryć funkcję "jednego ciała" tylko na planie.
Szukasz funkcji, szkicu, planu w swoim drzewie i nie możesz go znaleźć? Przyjdź i przekonaj się, jak łatwo jest korzystać z filtra Creative Tree. Coś, co wszyscy użytkownicy powinni wiedzieć.
Nie do końca rozumiałem, czy rysunek dotyczy asm, czy części.
Jeśli widok dotyczy tylko jednej części, można wybrać bryły do wyświetlenia za pomocą przycisku "wybór bryły" w 1. panelu konfiguracji u góry (z wyborem konfiguracji) panelu widoku.
Rozwiązanie .PL działa bardzo dobrze w przypadku Twojego problemu.
Na rysunku wybierz widok, w którym chcesz pracować. Kliknij prawym przyciskiem myszy = > właściwość.
Na tym poziomie masz do wyboru 4 zakładki. Zaznaczyć "pokaż lub ukryj komponenty" w przypadku złożenia oraz "pokaż lub ukryj obiekty" w przypadku powierzchniowych, spawanych mechanicznie części (zestaw wykonany za pomocą .slprt)
Wszystko, co musisz zrobić, to kliknąć elementy swojego widoku, które chcesz ukryć (pojawią się w niebieskiej ramce Twojej zakładki) i kliknąć "zastosuj" po zakończeniu wyborów.