Rysowanie w Composerze

Witam

To wszystko jest w pytaniu. Czy kiedykolwiek używałeś Composera do tworzenia rysunków, a jeśli tak, to jakiej techniki używasz? 

Moje problemy dotyczą w szczególności zarządzania tabelką rysunkową oraz zarządzania kilkoma widokami na tablicy.

Dziękuję za pomoc.

1 polubienie

Witaj rgrandjean,

Jaki jest Twój cel? Chcesz wykonać rysunki do produkcji? Dlaczego z Composerem?

Miłego dnia.

2 polubienia

Witam

Komponowanie nie służy do tworzenia rysunków, ale treści graficznych (obraz, rozstrzelony, wideo, ....) Dla mnie błędem jest chcieć zrobić z nim coś innego.

@+

3 polubienia

Podobnie jak moi koledzy z klasy, to trochę jak wbijanie gwoździa piłą. ;)

Co najwyżej możesz stwarzać "pozory" rysowania. Ale nic czysto technicznego. Poza tym nie widzę, jak możemy tworzyć rzutowane widoki, które będą aktualizowane. Może uda nam się pomajstrować przy obrazach szczegółów.

1 polubienie

Każde narzędzie ma swoje zastosowanie

Jak poprzednie odpowiedzi compose jest tworzony i badany pod kątem niektórych działań, które są bardziej komercyjne niż produkcja

stworzyłeś na  oprogramowaniu w 3D

Wykonujesz swoje rysunki na SW

Twoje rodziny części są w oprogramowaniu i excelu

Composer jest narzędziem komunikacyjnym i jak każde narzędzie komunikacyjne.

Nie jest stworzony dla bajecznych 

@+........ Czerwona czapka

1 polubienie

@gt22: nie chodzi tylko o komunikację, większość moich klientów używa go do wyjaśniania procedur montażu i demontażu w swoim warsztacie lub do katalogów posprzedażowych.

@+

2 polubienia

Witam

Przepraszam za nieco spóźnioną odpowiedź na Twoje odpowiedzi. 

Zgadzam się z Coyote'em, że Composer nie służy do rysowania. Jednak i tak udało mi się zrobić ciekawy układ w całości w wektorze, łącznie z kartridżem. 

Oczywiście rysunek nie jest dynamiczny jak w SolidWorks, ale spełnił potrzebę klienta, który chciał lżejszego narzędzia do wykonywania dużych płytek montażowych. 

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. 

Dziękuję