Witam Cię.
Szybkie pytanie.
Kiedy konfiguruję widok zespołu z przodu, ukrywam niektóre części, aby był bardziej przejrzysty.
Kiedy robię na przykład widok z góry, z tego widoku z przodu, znowu mam wszystkie elementy i muszę znowu ukryć to, czego nie umieściłem w widoku z przodu... co jest pracochłonne i podatne na błędy
Pytanie brzmi:
Czy nie jest możliwe wykonanie widoku z góry widoku z przodu (gdzie ukryłem niektóre części) bezpośrednio, a ten ostatni nie ma ukrytych części widoku z przodu?
Dziękuję za radę!
Witam
W tym celu można utworzyć stany wyświetlania.
Konfiguracja: zarządzanie przez usunięcie artykułów
Stan wyświetlania: zarządzanie przez maskowanie części
7 polubień
Aby zakończyć, możemy połączyć lub nie stany wyświetlania z konfiguracjami.
Uważaj na ból głowy, aby wiedzieć, dlaczego część nie jest wyświetlana, jeśli jest dużo stanów i config/sub-config.
1 polubienie
Tak, rzeczywiście mogę schować niektóre części w zespole i nagle nie pojawi się to w planach, to OK..
Ale nie chciałem, aby ukryta część w zespole, ale na rysunku ukryła część w widoku z przodu i mogła zrobić inne widoki z tego widoku z przodu i mieć ukryte te same części...
Czy widzisz obrazek?
Witam
brie_frederic, stany wyświetlania są właśnie po to: utworzysz dwa stany wyświetlania w swoim zespole:
- "wada" obejmująca Twoje kompletne 3D, bez ukrytych części, których normalnie będziesz używać,
- i "rysunek", którego użyjesz do swojego rysunku. W tym przypadku ukryjesz części, których nie chcesz pokazywać na rysunku.
Po wybraniu planu należy wybrać stan wyświetlania, z którym chcesz połączyć widok, > stan "rysunek", w którym niektóre części są ukryte, lub stan "domyślny", który obejmuje wszystkie pomieszczenia. Widoki rzutowane z tego widoku zachowają ten sam stan wyświetlania.
Jeśli więc chcesz ukryć nową część po wykonaniu rysunku, wystarczy ukryć część w 3D, w stanie wyświetlania "rysunek", a wszystkie twoje widoki będą miały ukrytą część.
Za pomocą tych stanów wyświetlania można również zarządzać przezroczystością, kolorem itp.
4 polubienia
Witam
Myślę, że źle wyraziłem się w mojej poprzedniej wiadomości, nie rozwinąłem się wystarczająco, Stany wyświetlacza idealnie odpowiadają Twojej potrzebie a priori.
Musisz utworzyć kilka stanów wyświetlania w pliku 3D lub zdecydujesz, czy ukryć części zgodnie ze swoimi potrzebami
Stamtąd możesz zrobić wszystko, widok z przodu z jednym stanem wyświetlania, widok z prawej strony z innym, widok z góry z innym itd.
Domyślnie, podczas rzutowania widoków z rzutu bazowego, rzuty pozostają w stanie wyświetlania widoku macierzystego.
Musisz zmienić stan wyświetlania w opcjach, aby to zadziałało, patrz załączony zrzut ekranu
screen.jpg
3 polubienia
Dziękuję Michael za tę wskazówkę; W ogóle nie znałem tej zasady. To prawda, że nie jest zły i łatwy do wdrożenia. Poważnie, dla ciebie znowu ewoluowałem!
Bardzo miły dzień dla was wszystkich.
2 polubienia