Rysunek części spawanej

Witam, ponawiam pytanie z 2014 roku z odpowiedzią "Nie do zrobienia": (jestem na Solidworks 2016)

Witam

Chciałbym, aby na moim rysunku spawanej części znajdował się na moim pierwszym arkuszu mój zestaw, a następnie arkusz dla każdej bryły objętościowej. Chciałbym jednak mieć w swoim kartridżu informacje o ciele, a nie o całości. Jak to zrobić?

Dziękuję.

Witam

Czy możesz zamieścić swój pokój u swojego posła do PE, abyśmy mogli się mu przyjrzeć; Ponieważ wszystko zależy od tego, jak wypełnisz swoje informacje w swoim 3D.

1 polubienie

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie konfiguracji każdego pomieszczenia tak, aby można było wypełnić właściwości specyficzne dla konfiguracji, które przejmą właściwości niestandardowe.

3 polubienia

to jest "Doable" (również w SW2014-2012-2010...) ale omijając trochę "tło planu"...

Sztuczka polega na utworzeniu mapy bazowej z obszarami w pustym kartuszu (lub zarządzaniu za pomocą warstwy włączania/wyłączania)

Na stronie 1 mamy klasyczną mapę bazową, która wypełnia kartusz względem PRT.

Kładziemy na nim stół "Const.Soudée" (wolę go położyć)

Następnie na stronie 2 umieszczamy widok z pojedynczą treścią, łączymy widok z tabelą.

Następnie umieszczamy bańkę na korpusie, zamiast wyświetlać numer, wybieramy właściwość niestandardową: w niej wybieramy "const.welded oznaczenie"

Dodaj więcej bąbelków, jeśli chcesz uzyskać inne informacje.

Następnie umieszczamy adnotację "na arkuszu 2", którą umieszczamy w żądanym miejscu we kartridżu, a podczas wpisywania tekstu klikamy na żądaną bańkę (przykład: oznaczenie spawanej konstrukcji)

Następnie formatujemy czcionkę.

"Niech ciemna strona będzie z tobą... (nawet ci, którzy wolą siłę)... "

Uwaga:

Zanim firma Solidworks wprowadziła różnicę w swoim menu między właściwościami prt-asm a właściwościami konstrukcji spawanych, od około 2016 roku jest ona "prawie mieszana" i stała się nieczytelna...

Zły punkt dla SolidWorks na temat tej regresji jego interfejsu!

4 polubienia

Witaj Olivier 42

To jest wysoki poziom SW.

Wydaje się to  tak proste, jak magiczna sztuczka z kartami. (jeśli nie masz odpowiednich kart) Są dwie czerwone kartki i jedna, tasuję je na stole i mówię mi, gdzie jest.

Pozdrowienia

4 polubienia

To najlepsza odpowiedź!!

1 polubienie

Studnia!!!!    Nie mam z tym nic wspólnego (nie waląc głową NOoooooonnnn )

@ Ac Cobra Dla mnie najlepszą odpowiedzią jest twoja, która wydaje się prosta dla tych, którzy wiedzą, jak zarządzać konfiguracją, oraz @ Olivier 42, która wydaje się mieć dużą przewagę, ale wymaga głębokiej znajomości oprogramowania.

Nie wiem, kto udziela najlepszych odpowiedzi, domyślam się, że jest to pierwotny wnioskodawca

1 polubienie

Ups, miałem obsesję na punkcie twojej odpowiedzi, więc się myliłem.

Z całego serca przepraszam.

2 polubienia

Właśnie o tym pomyślałem, bo jeśli ktoś ma ten sam problem i natknie się na tę  odpowiedź, to niewiele zrozumie.

2 polubienia