Moja pierwsza strona zawiera przegląd (patrz fragment) wraz z zestawieniem materiałów, następnie każda kolejna strona to szczegóły każdej części (cięcie laserowe, obróbka skrawaniem itp.)
Dziś powtarzam a la mano w każdym detalu nakręconą ilość potrzebną w moim montażu.
Czy masz wskazówkę, zobacz właściwość, którą należy umieścić w planie podstawowym, aby dla każdej części mojego zespołu mieć ilość nomenklatury arkusza 1 całość
Notatka z właściwością qut nie przyjmuje ilości, która jest w nomenklaturze arkusza 1, z drugiej strony w arkuszu 1, jeśli skieruję ją na część, która działa, mam liczbę składników.
To, czego mi brakuje, to ten most między arkuszem 2, gdzie wklejam notatkę i jest ona dołączona do bom arkusza 1,
Integracja z oprogramowaniem 2-Mycadservice - aby to zrobić, musisz najpierw wyeksportować zestawienie materiałów excle, a następnie zmodyfikować właściwość Qty, szukając wartości w tabeli Excel.
Używamy metody 2 z planem na pomieszczenie, nie według zakładki, ale musi być w stanie dostosować.
Ponieważ jestem pod PDM, oznacza to, że będę musiał dodać zmienną "QUt w ENS", a poprzez integrację otrzymuję "nazwę pliku" i listę QT zestawu, a następnie za pomocą pliku CSV prowadzę integrację tak, aby wypełnił zmienną (właściwość pliku) zgodnie ze zbiorem
=> Byłbym sam w BE ... tak robi to, ponieważ mam "rolę administratora CAD" i że trochę majstruję przy biniou ...
Ale już miałem problemy ze zmianą stanów plików za pomocą prawego przycisku myszy, więc generowanie pliku do wyświetlenia listy z integracją pfff
W przypadku rozwiązania 2 eksportuję zestawienie materiałowe za pomocą oprogramowania smartbom.
Aby to zrobić, otwórz zestaw, uruchom smartbom, a następnie szybko wyeksportuj Excela (2. ikona Excela) Wcześniej musisz oczywiście skonfigurować go tak, aby wybrać kolumny do wyeksportowania. (tutaj Ilość i Numer Części - Numer Części, który jest naszą nazwą pliku, służy do utworzenia linku w integracji)
Z mojego pliku excel z makrem generuję plik csv z listą plików do integracji (możliwe do zrobienia za pomocą smatbom i innego rodzaju eksportu (csv)
Następnie w Integracji tworzę regułę lub modyfikuję właściwość Qty o właściwość pliku excel wyeksportowanego w smartbom i generuję plik pdf, a następnie drukuję wsadowo moje pliki PDF.
Pozostaje to rozwiązaniem, które można zastosować tylko do mojej stacji roboczej (jestem jedynym, który ma cadtool na mojej stacji roboczej, a pozostali zlecają działanie integracyjne za pomocą zadania narzędziowego PDM na mojej stacji roboczej (przykładowa zmiana map bazowych)
To, co chciałbym mieć na końcu, to to, że kiedy wywołuję pomieszczenie i robię z niego osobny rysunek, jest właściwość, która wskazuje na to w BOM.
Po wypełnieniu tego tak można użyć integracji lub czegoś innego, ale smarrtbom nie będzie częścią rozwoju. w najgorszym przypadku używam eksportu CSV PDM
2. strona 3. ....... szczegółowy plan części , to z pliku części
Myślę, że zasada działania zmiennej PDM pozostaje najłatwiejsza do osiągnięcia.
Jest jeszcze wypełnienie tej zmiennej , ponieważ dla klasycznej części MECA działa, ale potrzebna jest reguła, która uniemożliwi dotknięcie standardowego elementu (nawet jeśli oznacza to nieumieszczanie ich na rysunku ogólnym lub w prostych informacjach wizualnych.