Witam
Mam problem podczas wymiarowania profilu w celu pokazania wymiarów gięcia, nie mogę wziąć mojego wymiaru w środku promienia gięcia?
Dodatkowo podczas MEP pomieszczenia z ilością powtórzeń i TAPPINGÓW widzę nuty otworów stukanych M8x1,25, standardowych... a także osie odpowiadające powtórzeniom. To zapycha MEP, jak mogę to anulować?
Dziękuję
cotation_pliage.jpg
Witam
Zwykle wymiar jest wykonywany na zewnątrz lub wewnątrz, aby móc lepiej kontrolować rozwój, a aby to osiągnąć, wykonujesz wymiar, a następnie klikasz prawym przyciskiem myszy krawędź i tam możesz wybrać skrzyżowanie i klikasz drugą krawędź. Co do reszty, musisz je usunąć ręcznie i ręcznie odłożyć z powrotem osie, które chcesz mieć.
4 polubienia
Niektóre osie można ustawić na domyślne lub nie.
Zobacz Opcje/Właściwości dokumentu/Zawijanie
4 polubienia
Witam
Aby mieć punkt przecięcia 2 linii, istnieją 2 rozwiązania.
1->Kliknij narzędzie do wymiarowania, przejdź do pierwszego segmentu, kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz " wyszukaj skrzyżowanie " i kliknij drugi segment i tam zwykle umieszcza pierwszy punkt wymiaru, zrób to samo dla drugiego skrzyżowania i tam umieszcza wymiar.
2-> naciśnij CTRC (nie puszczając), kliknij na dwie prawe, które chcesz przeciąć, a następnie w module szkicu kliknij na punkt. I tam umieszcza punkt na przecięciu, robi to samo dla drugiego punktu, a następnie wymiaruje punkt punktowy.
Niech moc będzie z wami.
6 polubień
Ładne 8 lat na SW i nigdy nie widziałem 1. metody! Dziękuję Obiwan
1 polubienie