Witam
Wydawało mi się, że na rysunku jest sposób na odzyskanie liczby otworów w części?
Kto wie?
Pozdrowienia.
Witam
Wydawało mi się, że na rysunku jest sposób na odzyskanie liczby otworów w części?
Kto wie?
Pozdrowienia.
Wstaw/adnotacja/symbol do wiercenia
Witam
Aby użyć opcji Wstaw/Adnotacja/Symbol do wiercenia, wszystkie otwory muszą zostać wykonane za pomocą jednej funkcji, w przeciwnym razie nie zadziała.
Można również wstawić stół do wiercenia.
Witam
Dziękuję za odpowiedzi, ale @stefbeno twój mether nie działa, mam ocenę, która idzie w górę, ale mówi mi tylko: Ø4,9 przez wszystko... bez podawania numeru...
W przeciwnym razie wykonałem wiercenie w jednej funkcji, ale z konieczności projekt jest wykonywany w zespole z usunięciem materiału poprzez sprawdzenie propagacji funkcji do części...
Więc jeśli otworzę swój pokój, mam funkcję "usuwania materiału", ale ze szkicem pochodnym
Czy to dlatego nie mam wszystkich informacji o moim rysunku?
A nawet podczas wykonywania MEP montażu, gdzie wykonywałem funkcję usuwania materiału,
umieszczając adnotację, jak określono powyżej, mam ten sam wynik, Ø4,9 przez wszystko
Na początku myślałem, że odzyskam swoją wartość z właściwości pliku, tworząc zmienną, a tym samym umieszczę notatkę na moim rysunku z powiązaniem właściwości, ale ponieważ funkcja została utworzona w zespole, nie widzę jej na samej części.
Najprostszym sposobem jest skopiowanie funkcji i umieszczenie jej z powrotem w pokoju:
W zespole ustaw się na funkcji na krawędzi tworzenia
Naciśnij CTRL C
W pokoju kliknij na powierzchnię, na której chcesz pełnić swoją funkcję,
Naciśnij CTRL V
Ponownie edytuj funkcję i zmień położenie 2 brakujących boków!
Witam
Po prostu zrób sprytne kwotowanie ==> automatyczne kwotowanie, a następnie pojawią się wszystkie kursy. będziemy musieli sortować, ale ocena Ø z ilością będzie tam...
Jeśli to możliwe, należy jeszcze przekształcić to usunięcie materiału w otwór (wykonane za pomocą asystenta wiercenia).
Następnie możesz skorzystać z zaproponowanej przeze mnie metody.
W przeciwnym razie nie wierzę, że istnieje proste rozwiązanie.
Alternatywnie można utworzyć zmienną, która będzie wywoływana w funkcji powtarzania i którą będzie można pobrać w notatce.
Dla mnie to niemożliwe
Liczba otworów jest dodawana po użyciu funkcji kreatora do wiercenia ( + powtórzenie w razie potrzeby)
Dodawanie odbywa się za pomocą "symbolu wiercenia"