Rysunek i liczba otworów

Witam

Wydawało mi się, że na rysunku jest sposób na odzyskanie liczby otworów w części?

Kto wie?

Pozdrowienia.

Wstaw/adnotacja/symbol do wiercenia

4 polubienia

Witam

Aby użyć opcji Wstaw/Adnotacja/Symbol do wiercenia, wszystkie otwory muszą zostać wykonane za pomocą jednej funkcji, w przeciwnym razie nie zadziała.

Można również wstawić stół do wiercenia.

Witam

Dziękuję za odpowiedzi, ale @stefbeno twój mether nie działa, mam ocenę, która idzie w górę, ale mówi mi tylko: Ø4,9 przez wszystko... bez podawania numeru...

W przeciwnym razie wykonałem wiercenie w jednej funkcji, ale z konieczności projekt jest wykonywany w zespole z usunięciem materiału poprzez sprawdzenie propagacji funkcji do części...

Więc jeśli otworzę swój pokój, mam funkcję "usuwania materiału", ale ze szkicem pochodnym

Czy to dlatego nie mam wszystkich informacji o moim rysunku?

capture.jpg

A nawet podczas wykonywania MEP montażu, gdzie wykonywałem funkcję usuwania materiału,

umieszczając adnotację, jak określono powyżej, mam ten sam wynik, Ø4,9 przez wszystko

Na początku myślałem, że odzyskam swoją wartość z właściwości pliku, tworząc zmienną, a tym samym umieszczę notatkę na moim rysunku z powiązaniem właściwości, ale ponieważ funkcja została utworzona w zespole, nie widzę jej na samej części.

Najprostszym sposobem jest skopiowanie funkcji i umieszczenie jej z powrotem w pokoju:

W zespole ustaw się na funkcji na krawędzi tworzenia

Naciśnij CTRL C

W pokoju kliknij na powierzchnię, na której chcesz pełnić swoją funkcję,

Naciśnij CTRL V

Ponownie edytuj funkcję i zmień położenie 2 brakujących boków!

Witam

Po prostu zrób sprytne kwotowanie ==> automatyczne kwotowanie, a następnie pojawią się wszystkie kursy. będziemy musieli sortować, ale ocena Ø z ilością będzie tam...

1 polubienie

Jeśli to możliwe, należy jeszcze przekształcić to usunięcie materiału w otwór (wykonane za pomocą asystenta wiercenia).

Następnie możesz skorzystać z zaproponowanej przeze mnie metody.

W przeciwnym razie nie wierzę, że istnieje proste rozwiązanie.

Alternatywnie można utworzyć zmienną, która będzie wywoływana w funkcji powtarzania i którą będzie można pobrać w notatce.

Dla mnie to niemożliwe

Liczba otworów jest dodawana po użyciu  funkcji kreatora do wiercenia ( + powtórzenie w razie potrzeby)

Dodawanie odbywa się za pomocą "symbolu wiercenia"