Rysunek i podzespół

Witam

Mam zespół składający się z podzespołu

Na moim rysunku chciałbym umieścić notatkę z oznaczeniem (właściwością niestandardową) mojego podzespołu

Kiedy to robię, wskazuje na część, która składa się na mój zespół sosu :(

Czy istnieje proste rozwiązanie?

Korzystam z Solidworks 2013

Dziękuję

Eric

Witam

Możliwe jest dokonanie wyboru, wyświetlając zestawienie komponentów najwyższego poziomu, notatki wyświetlają niestandardowe właściwości 1. poziomu (i odwrotnie).

Można również użyć bąbelka, który pobierze właściwość podzbioru, wskazując początek podzbioru zamiast wskazywać powierzchnię jednej z części podzbioru.

4 polubienia

Witam

Jeśli wskażesz podzespół, a nie część, która go tworzy

konieczne jest wykonanie wyświetlacza; początki i uda ci się wskazać pochodzenie twoich pod-enów

A potem możesz odzyskać  własność swojego grosza.

2 polubienia

Trochę się spóźniłem, przepraszam fthomas, zanim odpowiem, że cię nie widziałem

odpowiedź.

Witam i dziękuję za odpowiedzi

@ l.prieur nomenklatura jest tylko 1 poziomu, a mimo to pokazuje mi właściwości Części składających się na podzbiór.

Nie sądzę, żeby to było związane z nomenklaturą, bo chcę dodać notatkę

@fthomas Rzeczywiście, to działa

@ oroux1 Ponieważ podzbiór jest wyświetlany, jeśli wskażę na część składową, automatycznie pobiera  on część, a nie podzespół...

Nie mogłem znaleźć pochodzenia mojego S/E

Witam

Punkt początkowy należy wybrać bezpośrednio w widoku rysunku. Kropka pojawia się w pobliżu kursora, gdy wskażesz początek układu początkowego, który jest widoczny na ekranie.

Można również użyć filtru wyboru tylko z punktami szkicu, aby ułatwić wybór, ale 

Dzięki za info @fgirard

3 polubienia