W Pomocy Solidworks czytamy:
Znak wodny SOLIDWORKS Luźny rysunek - Niezsynchronizowany druk pojawia się na wydrukach odłączonego rysunku, jeśli luźny rysunek nie jest zsynchronizowany z modelem.
To jest to, czego chcę, ale nic się nie pojawia?
Proszę.
Dziękuję
Witaj jerome.bonnet,
Oto rozwiązanie, które wymyśliłem, mam nadzieję, że odpowie na twoje pytanie.
=>Jak dodać znak wodny do rysunku SOLIDWORKS?
=>Jak dodać znak wodny SOLIDWORKS do dokumentów części i złożeń?
=>2018 SolidWorks - Odłączone rysunki
=>Odłączone rysunki - 2022 - Pomoc SOLIDWORKS
Powodzenia.
@+.
AR.
Witam
Przeczytałem to wskazanie:
"Gdy odłączony rysunek nie jest zsynchronizowany ze swoim modelem, jest drukowany z następującym komunikatem jako znakiem wodnym: Odłączony rysunek SOLIDWORKS - Drukowanie nie jest zsynchronizowane"
Mój problem polega na tym, że nie mam tego komunikatu w znaku wodnym.
Witaj jerome.bonnet,
Nie mam wystarczającego doświadczenia w tej dziedzinie. Ale jestem pewien, że ktoś odpowie na ten temat lepiej ode mnie.
Życzę powodzenia...
@+.
AR.
Jeśli nie masz komunikatu, może to być spowodowane synchronizacją MEp?
Zamknij instalację, zmodyfikuj zespół połączony z instalacją, przesuń zespół i sprawdź, czy pojawi się komunikat.
Jeśli tak jest, to dlatego, że oprogramowanie synchronizuje odłączoną instalację MEP.
Otwieram zestaw, wprowadzam edycję, zapisuję go i zamykam.
Otwieram jego oderwany rysunek: modyfikacja się nie pojawia, a ikona jest uszkodzona = Normalny.
Wyświetlam podgląd i drukuję: znak wodny "Druk niezsynchronizowany" nie pojawia się!
Może jakiś błąd w Twojej wersji SW (lub wszystkich), rzeczywiście w tym przypadku powinien się pojawić lub coś mi umknęło!
U mnie w SW2020 komunikat pojawia się podczas otwierania MEP, drukowania lub podglądu do druku.
Z drugiej strony brak znaku wodnego na MEP.
Jeśli jesteś w trakcie konserwacji, zrób zgłoszenie, przynajmniej zostaniesz naprawiony.
Najmądrzej jest to naprawić. Błąd czy brak błędu?
Nie zapomnij przekazać nam swojej opinii dla społeczności, a następnie zamknąć temat.