Przeszukałem sieć i nie mogłem znaleźć odpowiedzi (może nie ma?).
Oto dylemat: mam rysunek, który służy jako przewodnik po montażu i chciałbym tylko umieścić części "do zmontowania" w moim etapie kolorystycznym, aby dobrze się wyróżniały. Do tej pory udało mi się umieścić kolor wszędzie we właściwościach widoku rysunku, umieszczając "Krawędzie w trybie cieniowanego obrazu". Wiem też, że można zmienić kolory krawędzi, ale jest to zdecydowanie za długie i żmudne.
Jest też metoda warstwowa, której używam, wybierasz w swoim arkuszu część, którą chcesz pokolorować, a następnie (po utworzeniu warstw kolorów) wybierasz warstwę.
Jest coś zrobionego w tym celu. W pliku zespołu należy utworzyć kilka stanów wyświetlania. Oto załączone krótkie wyjaśnienie, które, mam nadzieję, ci pomoże.
Nie jest zbyt długi z warstwami, po zdefiniowaniu kolorów warstw, co zajmie Ci maksymalnie 2 lub 3 minuty dla około dziesięciu kolorów, pozostają one zapisane, podobnie jak tła lub wkłady, nie będziesz musiał ich odtwarzać za każdym razem ...
A potem nie widzę, ile czasu zajmuje kliknięcie części i wybranie warstwy... Otóż to...
Znalazłem rozwiązanie dzięki Pierre'owi Mihailovicowi!
W rzeczywistości muszę tylko zaznaczyć "Połącz stany wyświetlania z konfiguracjami" w zakładce "Konfiguracje" drzewa i zdefiniować konfigurację dla każdego kroku montażu!