Rysunek SW: Czcionka wyświetlania problemu w zależności od używanej stacji

Witam

Sposób wyświetlania tekstów na wszystkich rysunkach różni się od stanowiska pracy mojego kolegi.

Po użyciu nowego rozszerzenia załadowałem ustawienia mojego kolegi. => Inny wyświetlacz.

Po poszukiwaniach na forum załadowałem też ogólny standard pakowania (plik .sldstd), pobrany z konfiguracji kolegi, ale to nie zmieniło problemu...

Czy masz rozwiązanie?

Czy nie pochodziłoby to z map bazowych, które byłyby inne i zapisane lokalnie? Poszukaj lokalizacji pliku, w której Narzędzie wskazuje na\opcja\lokalizacja pliku\Szablony dokumentów i  Mapa bazowa na każdej ze stacji, i czy jest inna.

Witam

Sprawdź również, jaka czcionka jest używana i czy jest obecna w 2 postach, wydaje mi się na przykład, że czcionka "ARIALUNI. TTF", który był dystrybuowany domyślnie z pakietem Office Pack w wersji 2013, nie jest już dystrybuowany w najnowszych wersjach...

Pozdrowienia

2 polubienia

Żadne dokumenty nie są zapisywane lokalnie.

Mój kolega też ma unifonię i nie ma problemu...

Mamy tę samą wersję Office 365, a użyta czcionka to Century Gothic, obecna na 2 stacjach.

Czy próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne przed załadowaniem profilu clollegue?

Aby zresetować solidworks, należy:

Przejdź do regedit (start, uruchom regedit), a następnie zmień nazwę folderu solidworks:

HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Solidworks\SolidWorks .... w zależności od wersji, którą chcesz zresetować.

Zmień nazwę na solidwork 2018-old (na przykład)

Po ponownym uruchomieniu oprogramowania będziesz miał "fabryczne" ustawienia

A jeśli chcesz wrócić, po prostu zmień nazwę nowego folderu solidworks na solidworks old2 i zmień nazwę solidworks 2018-old na solidworks 2018.

1 polubienie

Witam

Naprawdę głupie pytanie, ale czy zainstalowałeś tę samą wersję czcionki na obu stacjach?

Przepraszam; Nie widziałem, że ta propozycja została już złożona...

W końcu problem rozwiązany.

Rzeczywiście, był problem z policją, która nie była obecna na moim posterunku.

Czcionka specyficzna dla ISOCPEUR w tytułach mapy bazowej...

Dziękuję za Państwa wkład.