SW2018 Rysunek: Nie działa

Cze wszystkim

Na SW2018 konfiguruję szablony planów.

-Stworzyłem swoje warstwy ("wymiarowanie" na niebiesko, "konstrukcja" na czerwono)

-Stworzyłem swój standard ubierania, wskazując, jaką warstwę chcę dla każdego rodzaju wymiaru i pociągnięć konstrukcyjnych

-Zapisałem mapę bazową i szablon planu z określeniem "zgodnie ze standardem" dla bieżącej warstwy

-Kiedy tworzę nowy plan, wybieram szablon, który wyszuka odpowiednią mapę bazową. We właściwościach dokumentu rzeczywiście jest włączony mój niestandardowy standard zawijania.

Zaczynam więc cytować utwór. Wszystko jest wyświetlane w kolorze czarnym (pociągnięcia wymiaru i osi), ale kiedy klikam indywidualnie na każdy element, widzę, że to rzeczywiście warstwa odpowiadającego mi standardu ubierania jest aktywowana. Więc moja ocena powinna być niebieska, moje linie osi na czerwono, ale nie, nadal jest.

Jeśli kliknę na każdy element i zmienię kolor, przechodzi on na niebieski/czerwony. Ale na dłuższą metę nie jest to opłacalne, bardzo czasochłonne....

Czy masz rozwiązanie tego problemu? Wszystkie moje badania nic nie przyniosły 

Dziękuję bardzo

Konieczne jest, aby:

1- Twój tryb wyświetlania jest dobrze kolorowy

2- Czy twój kolor jest dobry z domyślnym znacznikiem wyboru (tak, aby SW pobierał kolory warstwy)

4 polubienia