Witam
Na rysunku chcę użyć jednej lub więcej pozycji zestawu, aby uzyskać schematyczną reprezentację mojego systemu.
Tylko, gdy tylko aktywuję inną pozycję, całe moje tło i tło staje się całkowicie czarne...
Przymierzyłem trzy różne stacje, z różną konfiguracją sprzętową i ustawieniami solidworks, aby uzyskać ten sam wynik.
A jeśli usunę widok w pozycji, wszystko wróci do normy.
Dla informacji, jestem na SW 2020 SP5.0, Windows 10 Pro, Core i9 i 32 GB pamięci RAM
Dziękuję!
Witam
-Czy odświeżasz widok, klikając zielony znacznik wyboru (obszar wyboru widoku MEP).
-Jak się nazywasz (aktywujesz inną pozycję) i jak to robisz?
- jakie widoki masz w pokoju 3D
Czy możesz określić, czy chcesz mieć widoki 3D czy 2D , ponieważ jesteś w instalacji.
Pozdrowienia
Witam i dziękuję!
-Czy odświeżasz widok, klikając zielony znacznik wyboru (obszar wyboru widoku MEP).
=> Przepraszam, ale nie jestem pewien, czy rozumiem twoją prośbę
-Jak się nazywasz (aktywujesz inną pozycję) i jak to robisz?
=> W PEM zespołu z konfiguracją, kliknij prawym przyciskiem myszy na -> widok rysunku -> inną pozycję (przyciągaj jako załącznik)
Stamtąd możesz wybierać spośród konfiguracji zestawu.
Dzięki temu możliwe jest na przykład, że cylinder w pozycji wsuniętej jest wyświetlany normalnie, a w pozycji wysuniętej jest wyświetlany w postaci linii przerywanych.
Albo lepiej wyjaśnione:
http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/Alternate_Position_View.htm
- jakie widoki masz w pokoju 3D
=> Brak widoku innego niż domyślny
Są to tylko widoki 2D.
capture_1.png