Mam dwa fragmenty kodu, które działają w celu stworzenia kompozycji na wynos, ale chciałbym je połączyć, aby "zmiksować" wykonywane działania.
W pliku tekstowym "Wybór folderu" mogę wpisać ścieżkę do folderu, w którym powinny znaleźć się fragmenty kompozycji do zabrania, a nazwa utworów pozostaje taka sama jak w oryginale. To jest to, czego chcę (może dodałbym sufiks).
W pliku tekstowym "Części wykluczające" mogę wykluczyć części, które zawierają określony ciąg znaków w swojej nazwie. Z drugiej strony nie wybieram folderu docelowego i nazwa części nie ma nic wspólnego z oryginalną.
Dlatego chciałbym, za pomocą tych dwóch fragmentów kodu, móc wybrać folder docelowy części, zachowując ich nazwę i wykluczając te, które zawierają określone znaki.
Czy możecie mi pomóc, bo blokuję?
Wypróbowałem kilka rozwiązań (zwykle makro działa dobrze), ale otrzymuję kilka wyników:
Tego właśnie użyłem, ale jak stwierdzono w innym poście, pomyślałem, że jest jeszcze jedna linia, którą należy dodać, aby pobrać wynik wyboru folderu w oknie systemu Windows.
Rzeczywiście, getfolder działa od momentu otwarcia okna wyboru folderu, ale wydaje się, że dokonany wybór nie jest zapisywany, ponieważ fragmenty kompozycji do zabrania nie trafiają do wybranego folderu.
Myślę o zamknięciu oryginalnego pliku, a następnie otwarciu tego z kompozycji. Z drugiej strony nie wiem, jak zabrać się za znalezienie zestawu w folderze wybranym przez funkcję GetFolder.
Innym problemem jest to, że przed kompozycją na wynos makro modyfikuje wymiary części bezpośrednio w zespole (wymiary szkicu i wartość wyciągnięcia).
Gdy otwieram montaż kompozycji na wynos, wymiary są oryginalne. Jeśli jednak otworzę część, w której wymiary szkicu zostały zmienione, złożenie zostanie zaktualizowane. Z drugiej strony, dla części, w której modyfikuję wartość wyciągnięcia, jeśli otworzę tę część, wartość wyciągnięcia jest oryginalna.
Ktoś ma pomysł, aby zaktualizować zespół (jeśli to możliwe, unikając zachowania podstawowego zespołu po modyfikacjach)?