Modelowanie poza zakresem

Witam

Chcę otworzyć plik kroku formy wysłany przez dostawcę, ale pojawia się komunikat "Ten model wykracza poza limit modelowania wynoszący 1000 m"

Targi SldWks 2016

Jak to zrobić? wiedząc, że jest to forma o wymiarach 300 x 300 x 300 mm

Dziękuję za pomoc

Witam

Czy masz możliwość wysłania go w prywatnej wiadomości, żebym mógł zobaczyć?

Jeśli nie, spróbuj zobaczyć z tymi dołączonymi ustawieniami

parametre_douverture_step.pdf

Witam

Jest to prawdopodobnie błąd jednostki dokumentu.

Albo jest to błąd z czasów eksportu. W takim przypadku, jeśli masz taką możliwość, ponownie poproś o eksport krokowy, upewniając się, że jednostka eksportu jest w mm.

W przeciwnym razie mogą to być nieprawidłowe opcje importu. Wystarczy wykonać następujące kroki, aby to sprawdzić:

• Plik/Otwórz
  • wybierz kategorię KROK
  • kliknij w przycisk opcji
  • Upewnij się, że w kategorii Jednostka zaznaczona jest opcja "Jednostka specyficzna dla pliku"

Jeśli tak nie było, powinno to rozwiązać problem.

W przeciwnym razie możliwa jest również modyfikacja jednostek szablonu dokumentu w celu powrotu do jednostki w promieniu 1000 m² (aby uniknąć ponownego żądania pliku bez błędu eksportu). Ale lepiej jest mieć dokładne wyobrażenie o teoretycznych wymiarach formy, aby uniknąć błędów konwersji.

2 polubienia

Witam

Spotkałem się już z tym problemem, ale nie pochodził on z 3D. W moim pliku znajdował się szkic z kropkami, które odbiegały bardzo daleko od głównego szkicu do tego stopnia, że po najlepszym zbliżeniu nie mogłem nic zobaczyć na ekranie.

Właściwie możesz postępować jak "cdemuynck" i "manu67", aby rozwiązać ten problem z jednostką.

Żadne z rozwiązań nie zadziałało

Posiadam dokładne wymiary formy o wymiarach 300 x 300 x 300 mm.

Jak zmodyfikować jednostki modelu, aby zmieścił się w obrębie 1000 m²? Jak Sugère "Cdemuynck".

Boinjour,

Jest to błąd, który został naprawiony w SolidWorks 2016 SP2.

916192

Podczas otwierania tego pliku STEP pojawia się błąd "Ten model wykracza poza limit modelowania 1000 m".

SOLIDWORKS (Solidworks)

Wdrożone w 2016 r. SP02

Aby pobrać SolidWorks 2016:

https://www.solidworks.com/sw/support/downloads.htm

:)