Czy można wybrać domyślny szablon zestawienia komponentów?
W rzeczywistości robię mep montażu, w którym są 2 konfiguracje (zobacz więcej w zależności od urządzenia).
Skopiowałem mep z pierwszej konfcji i po prostu zmodyfikowałem konf, aby wskazywał na niego.
To samo z nomenklaturą, wybieram konf, na który chcę wskazać, idzie poprawnie. Ale sw zmienia model nazewnictwa. Zawsze wybiera ten sam, ale nie mogę znaleźć ani określić lokalizacji domyślnego szablonu BOM (mam tylko ścieżkę).
Na razie usuwam nomenklaturę i przerabiam ją na nowy z odpowiednim modelem.
Jeśli masz pomysł... Z góry dziękuję. Musiałem gdzieś przegapić jakąś opcję...
Jeśli potrzebujesz tylko jednego jako BOM zespołu ("w tym przypadku BOM modelu ENS-2"), umieść go w osobnym folderze i przekieruj lokalizację pliku.
Z mojej strony taki plik jest na serwerze, więc cała firma ma taki sam.
I w ramach sztuczki, nazwij ten folder zgodnie z żądaniem w Narzędzia/Opcje/Lokalizacja pliku, w tym przypadku "Szablony BOM". Pozwala to uniknąć konieczności późniejszego szukania nowej konfiguracji.
To @flegendre metoda, która jest po prostu idealna do użycia !!
@benoit.JEŻELI: Zmodyfikowany BOM znajduje się zwykle w określonym PRE. Ale ponieważ sw był odpowiedzialny za inny, przetestowałem, umieszczając go w oryginalnym powtórzeniu.
W rzeczywistości oprogramowanie zachowuje ostatni zapisany jako model, a nie ten, który został umieszczony w modelu MEP.