Witam
Myślę, że nie będzie to zbyt trudne, ale kompletnie się waham, chciałbym zamodelować taśmę przenośnika, która podąża za zakrzywioną płaszczyzną i wraca, aby dopasować się do średnicy bębna silnikowego.
Dziękuję
sans_titre.png
Witam
Myślę, że nie będzie to zbyt trudne, ale kompletnie się waham, chciałbym zamodelować taśmę przenośnika, która podąża za zakrzywioną płaszczyzną i wraca, aby dopasować się do średnicy bębna silnikowego.
Dziękuję
Zamiatanie z sekcją V na górze, a następnie płaską sekcją, która zwija rolkę
Musiałbyś mieć część do przetestowania. Skusiłabym się na użycie wygładzania lub obramowania! Do przetestowania...
Witam
W przypadku przenośników korytowych, takich jak ten, wykonuję wytłaczanie profilu taśmy na części korytowej, obrót profilu taśmy wokół uzwojenia, a pomiędzy nimi wykonuję występ z pierwszym szkicem profilu taśmy w kształcie litery V, a jako drugi szkic płaskiego profilu nawiniętego na bęben.
Tak, David, w rzeczywistości tworzysz skan, ale bez funkcji skanowania! ^^
Tak :) Nadal wykonuję pierwszą funkcję zamiatania z ograniczonym szkicem w moim zespole (który ewoluuje zgodnie z lg przenośnika) i przerabiam tylko część rynnową przenośnika.
@Mathieu czy nie chciałbyś, aby gang mógł krążyć wokół twojego komputera?
Chcesz zasymulować jego maszynę w rzeczywistych warunkach?
O tak, jeśli chce to zrobić, moim zdaniem jest to niemożliwe z taśmą "monoblokową"
Myśląc trochę^^, jeśli chcesz zrobić @Mathieu "mobilny" pasek, który obraca się wokół twojej maszyny, jak w rzeczywistości.
Zbuduję moją taśmę z wieloma małymi naczyniami połączonymi ze sobą przypadkowym ograniczeniem na ich krawędzi, tak jak to, pozwoli ci to przesunąć taśmę w twoim zespole.
Ale dla deformacji góry... teraz suszę! ...
Nie, Bart, nie chcę symulować, chcę tylko położyć taśmę na "estetycznym" przenośniku.
W takim przypadku @David do rozwiązania ;)
@+