Modelowanie przenośnika taśmowego

Witam

Myślę, że nie będzie to zbyt trudne, ale kompletnie się waham, chciałbym zamodelować taśmę przenośnika, która podąża za zakrzywioną płaszczyzną i wraca, aby dopasować się do średnicy bębna silnikowego.

Dziękuję

sans_titre.png

Zamiatanie z sekcją V na górze, a następnie płaską sekcją, która zwija rolkę

3 polubienia

Musiałbyś mieć część do przetestowania. Skusiłabym się na użycie wygładzania lub obramowania! Do przetestowania...

1 polubienie

Witam

W przypadku przenośników korytowych, takich jak ten, wykonuję wytłaczanie profilu taśmy na części korytowej, obrót profilu taśmy wokół uzwojenia, a pomiędzy nimi wykonuję występ z pierwszym szkicem profilu taśmy w kształcie litery V, a jako drugi szkic płaskiego profilu nawiniętego na bęben.

sw03.jpg
3 polubienia

Gang jako przykład w PC!

Powodzenia

exemple_bande.sldprt
1 polubienie

Tak, David, w rzeczywistości tworzysz skan, ale bez funkcji skanowania! ^^

2 polubienia

Tak :) Nadal wykonuję pierwszą funkcję zamiatania z ograniczonym szkicem w moim zespole (który ewoluuje zgodnie z lg przenośnika) i przerabiam tylko  część rynnową przenośnika.

1 polubienie

@Mathieu czy nie chciałbyś, aby gang mógł krążyć wokół twojego komputera?

Chcesz zasymulować jego maszynę w rzeczywistych warunkach?

1 polubienie

O tak, jeśli chce to zrobić, moim zdaniem jest to niemożliwe z taśmą "monoblokową"

Myśląc trochę^^,  jeśli chcesz zrobić @Mathieu "mobilny" pasek, który obraca się wokół twojej maszyny, jak w rzeczywistości.

Zbuduję moją taśmę z wieloma małymi naczyniami połączonymi ze sobą przypadkowym ograniczeniem na ich krawędzi, tak jak to, pozwoli ci to przesunąć taśmę w twoim zespole.

Ale dla deformacji góry... teraz suszę! ...

Nie, Bart, nie chcę symulować, chcę tylko położyć taśmę na "estetycznym" przenośniku.

W takim przypadku @David do rozwiązania ;)

@+

1 polubienie