Witam wszystkich,
Chcę rozwijać moje powierzchnie zaprojektowane na SolideWoks.
Czy możliwe jest skonfigurowanie komponentów szyku za pomocą Solideworks 2016 Professional?
Po przeszukaniu sieci właśnie poprosiłem społeczność o wasze spojrzenie na całe istniejące oprogramowanie i jego aplikacje.
Chcę tworzyć powierzchnie parametryczne, składniki wzoru i dlaczego nie dodać efektów organicznych.
Wiem, że ma 5 głównych kategorii modelowania 3D, wolumetryczne/parametryczne/powierzchniowe/wielokątne/rzeźbione. (Inni?)
Jaki jest Twój Worksflow dla tego rodzaju pracy?
Z jakiego oprogramowania korzystasz i jakie są jego mocne strony?
Tutorial, szkolenie na ten temat?
Rino 3d i Grasshoper 3D wydają się być najbardziej odpowiednie....
Dziękuję
Witam
Cel, jakim jest posiadanie predefiniowanych wzorów w swoich pokojach???
Rhino 3D można skonfigurować bez dodatku lub dodatku, więc chciałbym to zobaczyć, ponieważ jest to przede wszystkim oprogramowanie Nurbs. Jedyna typowa parametryzacja służy do wygładzania, ale nie według mojej wiedzy do generowania powierzchni. Z drugiej strony, z Grasshoperem jako dodatkiem, jest więcej możliwości.
W przypadku solidworks parametryzacja powierzchni typu Nurbs będzie przebiegać sportowo. Moi mali towarzysze, którzy są mistrzami powierzchni, powiedzą wam, co można zrobić rozsądnie.
Ten temat został już szczegółowo omówiony na forum , warto się z nim zapoznać
2 polubienia
Tak, celem jest posiadanie predefiniowanych wzorców.
Powierzchnie Nurbs byłyby tym, co by mi odpowiadało, po czym jakie są możliwości oprogramowania dla parametryzowanych, a następnie jak je stworzyć!
Dostarczona energia na pewno będzie mniejsza niż wytrenowałem w innym oprogramowaniu!
Nie znałem tego terminu Nurbs!; ) Dziękuję Ci
Dzięki za linki, a jak nazywają się mistrzowie powierzchni?! : )
Nie ja!! Guillaume
Nie, nie uderzaj się w głowę!
Sprawdź, czy są pozory z ulgą, jeśli to jest to, czego szukasz...
1 polubienie
Witaj ac kobra
Link, który podajesz, jest do tekstur.
Mam jednak wrażenie, że to, czego chce Guillaume, to prawdziwe reliefy 3D.
[Tryb HS On]
Dla przypomnienia i ogólnej wiedzy naszej grupy, photoview 360 jest w rzeczywistości lżejszą wersją Modo 8, produktu Luxologie, który od tego czasu stał się Foundry. Modo teraz w wersji 10.2 to oprogramowanie, które jest nadal szeroko stosowane. Nadal istnieje dodatek między MODO a Solidworks https://www.foundry.com/products/modo/addons Nadal go czasami używam, ale teraz rzadziej, ponieważ możesz bezpośrednio generować pliki luxo w SW. Modo zajmuje się modelowaniem trochę jak Rhino, ale bardziej wyrafinowanym, zwłaszcza w animacji, ale przede wszystkim zajmuje się renderowaniem i teksturowaniem.
Teraz darmowe oprogramowanie Visualyse 2018 jest dostarczane z oprogramowaniem, ale tylko dla tych, którzy zajmują się konserwacją. W rzeczywistości jest to integracja Bunkspped z oprogramowaniem (Bunkspped zniknąłby jako oprogramowanie sprzedawane osobno)?
[Tryb HS /Off]
1 polubienie
Dziękuję za odpowiedzi, a szczególnie Tobie ZOZO!; )