Chcę zamodelować sprężynę naciskową do zastosowania w cylindrze, tak aby automatycznie ściskała się, gdy zmieniam położenie tłoka.
W tym celu korzystam z funkcji skanowania oprogramowania z opcją "skręt wzdłuż trajektorii", która pozwala na ustawienie liczby uzwojeń.
Następnie wiążę koniec ścieżki prowadzącej z powierzchnią czołową tłoka w zespole cylindra. Tak więc, gdy tłok zmieni położenie, sprężyna będzie się ściskać lub rozluźniać w zależności od tego.
Jak na razie dobrze idzie.
Teraz chcę użyć tego samego pilnika sprężyny w różnych zespołach cylindrów. Problem polega na tym, że muszę usunąć wiązanie z mojego pierwszego zespołu (wiązanie pliku sprężyny, ale połączone z zespołem), aby utworzyć nowe w moim nowym zespole. W rezultacie, systematycznie psuje moje montaże.
Czy istnieje sposób, aby zrobić inaczej, bez konieczności tworzenia wielu konfiguracji sprężyny, celem jest posiadanie pliku spring, który jest tak mały, jak to tylko możliwe?
Witam, nie, o ile mi wiadomo, nie jest to możliwe, używamy albo tej metody, albo konfiguracji, albo usuwania materiału na poziomie montażu, co dotyczy tylko tego komponentu.