Modelowanie Peugeot Lion na Salonie Samochodowym w Genewie 2018

Witam

Szukam modelu 3D (dla znajomego kamieniarza) PEUGEOT Lion obecnego na Salonie Samochodowym w Genewie w 2018 roku.

news-1802-peugeot-sculpture-lion-salon-geneve-2018.jpg

faktem jest, że rzuca Maxem

@+ 

8 polubień

Wątpię, że zostanie znaleziona całkowicie zgodna wersja (problem z prawami autorskimi).
Możliwe, że istnieją podobne wersje.

4 polubienia

O tak, ślicznie!

stąd znajdujemy go na górze maski samochodu, takiego jak Rolls Royes...

Byłoby to zaskakujące i oryginalne z ich strony!!

Istniało to do 403 roku.

Potem został zakazany, ponieważ był zbyt widoczny i zbyt niebezpieczny dla pieszych ;-)

4 polubienia

jednak Rolls Royes nadal to robi, może istnieje automatyczny system chowania w przypadku wstrząsu...

lub system szybkiego rozstania w przypadku nagłego wysiłku.

Tak, to logo też uważam za piękne! 

Cdt

1 polubienie

Retrakcja, ponieważ jest wykonana ze srebra w R&R

Widziałem też imponujący system antykradzieżowy, więc może być tak samo w przypadku wstrząsu.

2 polubienia

Najlepiej byłoby pójść do salonu, z telefonem ze skanerem 3D (nie pamiętam jego nazwy), trochę 360° i presto, jest zeskanowany, lol

1 polubienie

Tak, ale potem pospiesz się i umieść to w Internecie, zanim zostaniesz aresztowany za prawa autorskie! :)

edit: to prawda (sprawdziłem później), że skoro nie jest to dzieło do kopiowania (rzeźba w kamieniu), to nie ma praw autorskich ani zakazu "kopiowania"... Więc masz rację, skan 3D może być przydatny w tym przypadku

Do przetestowania!!

1 polubienie

@G: jest to rozpowszechnianie, które narusza prawa autorskie.

Witam

Link do artykułu z krótkim filmem na temat tworzenia

http://auto.bfmtv.com/actualite/la-petite-histoire-du-lion-peugeot-1378817.html

6 polubień

Ciekawy ten link. To prawda, że ten lew jest wspaniały i musi być imponujący, biorąc pod uwagę jego rozmiary!

Z drugiej strony myślę, że trudno będzie znaleźć odpowiedni model 3D.

Znaleziony w trybie Lego (wyszukując "Lion") lub logo Peugeot (wyszukując "Peugeot"), ale wygląda znacznie gorzej...

2 polubienia

Cze wszystkim

Znalazłem lwy na grabcad, ale nie tak jak w Peugeocie.

1 polubienie

Jeśli są jacyś eksperci od powierzchni, którzy są zainteresowani! :-)

Nie znaleziono.......

Szkoda