Witam
Szukam modelu 3D (dla znajomego kamieniarza) PEUGEOT Lion obecnego na Salonie Samochodowym w Genewie w 2018 roku.
news-1802-peugeot-sculpture-lion-salon-geneve-2018.jpg
Witam
Szukam modelu 3D (dla znajomego kamieniarza) PEUGEOT Lion obecnego na Salonie Samochodowym w Genewie w 2018 roku.
faktem jest, że rzuca Maxem
@+
Wątpię, że zostanie znaleziona całkowicie zgodna wersja (problem z prawami autorskimi).
Możliwe, że istnieją podobne wersje.
O tak, ślicznie!
stąd znajdujemy go na górze maski samochodu, takiego jak Rolls Royes...
Byłoby to zaskakujące i oryginalne z ich strony!!
Istniało to do 403 roku.
Potem został zakazany, ponieważ był zbyt widoczny i zbyt niebezpieczny dla pieszych ;-)
jednak Rolls Royes nadal to robi, może istnieje automatyczny system chowania w przypadku wstrząsu...
lub system szybkiego rozstania w przypadku nagłego wysiłku.
Tak, to logo też uważam za piękne!
Cdt
Retrakcja, ponieważ jest wykonana ze srebra w R&R
Widziałem też imponujący system antykradzieżowy, więc może być tak samo w przypadku wstrząsu.
Najlepiej byłoby pójść do salonu, z telefonem ze skanerem 3D (nie pamiętam jego nazwy), trochę 360° i presto, jest zeskanowany, lol
Tak, ale potem pospiesz się i umieść to w Internecie, zanim zostaniesz aresztowany za prawa autorskie! :)
edit: to prawda (sprawdziłem później), że skoro nie jest to dzieło do kopiowania (rzeźba w kamieniu), to nie ma praw autorskich ani zakazu "kopiowania"... Więc masz rację, skan 3D może być przydatny w tym przypadku
Do przetestowania!!
@G: jest to rozpowszechnianie, które narusza prawa autorskie.
Witam
Link do artykułu z krótkim filmem na temat tworzenia
http://auto.bfmtv.com/actualite/la-petite-histoire-du-lion-peugeot-1378817.html
Ciekawy ten link. To prawda, że ten lew jest wspaniały i musi być imponujący, biorąc pod uwagę jego rozmiary!
Z drugiej strony myślę, że trudno będzie znaleźć odpowiedni model 3D.
Znaleziony w trybie Lego (wyszukując "Lion") lub logo Peugeot (wyszukując "Peugeot"), ale wygląda znacznie gorzej...
Jeśli są jacyś eksperci od powierzchni, którzy są zainteresowani! :-)
Nie znaleziono.......
Szkoda