Witam Chciałbym zrobić karton z jego rozłożonego opakowania (patrz załączony załącznik). Ponieważ jestem nowy w SW, zastanawiam się, jak najłatwiej zrealizować ten projekt. Na razie oto szkic pudełka. - Nie mogę podać objętości z powodu różnych fałd, które myślę, że symbolizuję za pomocą krawędzi? Czy możesz mi pomóc lub poprowadzić mnie w realizacji tego projektu. Dziękuję
@GT22: zależy to od grubości tektury, jeśli ma ten sam wymiar, gdy się zgina, nastąpi ingerencja materiałowa.
@Immac: - Oczyść trochę swój szkic: mocne linie nie powinny się przecinać: użyj narzędzia Dopasuj, a następnie na przykład ograniczeń współliniowości, - Na podstawie swojego szkicu określasz, że jest to płaska blacha (funkcja "zagięty arkusz bazowy") - następnie wykonujesz zagięcia za pomocą narzędzia "Naszkicowane zagięcie"
W zestawie znajduje się pojedynczy element (1 warstwa) w SW14
Właśnie zrobiłem nową próbę (patrz PC), z wyjątkiem tego, że chciałbym to animować, czy to możliwe?
@ alain. ERP: dziękuję za samouczek, to świetna strona
@ stefbeno : Nie mogę korzystać z funkcji "złożonego arkusza bazowego" po wykonaniu szkicu (chciałbym zacząć od szkicu, a następnie zdefiniować zagięcia. W moim teście postępowałem składanie po składaniu, to żmudne!
Na YouTube jest wiele samouczków, w których wpisuje się wygięty arkusz podstawy
W przeciwnym razie, jak wskazano, nie ma silniejszych cech niż te na zewnątrz. Najprostszym sposobem jest zamiana pozostałych pociągnięć na pociągnięcia konstrukcyjne.