Modelowanie części, Solidworks

Witam 

Chciałbym prosić o pomoc, ponieważ mam problem z zamodelowaniem części, w rzeczywistości jest to stos zakrzywionych części, które są zdejmowane i napędzane przez dwa punkty obrotu (https://www.pinterest.fr/pin/667517976006279519/).

Próbowałem okrągłego powtórzenia, ale kawałki przecinają się i nie nakładają na siebie. Próbowałem też robić je jeden po drugim i nakładać ograniczenia, ale pojawia się wiele błędów. 

Dziękuję i mam nadzieję, że masz rozwiązanie mojego małego problemu. 

Musisz ułożyć swoje pionki 1/1

i ułożyć oś za pomocą zespołu

Twórz ograniczenia dla każdego elementu 

przez tę oś i zbieżności twarzy

i sprawa załatwiona 

@+

1 polubienie

Witam

Tworzysz swoją 1. sztukę, a następnie tworzysz rodzinę z tej części liczby części, które będą składać się na Twój zespół.

3 polubienia

Witam, dołączam do Ac cobra 427, najprostsza jest rodzina części.

Tylko nie zapomnij, kiedy modyfikujesz żebro, aby powiedzieć, że jest dla tego elementu lub wszystkich wariantów. (klasyczny :) )

Następnie w swoim zespole umieszczasz pojedynczy element, a następnie robisz okrągły repeater.

Na tym etapie z konieczności się na siebie nakłada, więc pozostaje tylko wybrać odpowiedni wariant dla każdego powtórzenia.

1 polubienie

Witam 

Dzięki waszej trójce wypróbowałem rodzinę części, ale bez powodzenia, myślę, że działa z excelem i używam darmowego biura, więc nie formatu xls.

Wróciłem do tworzenia elementów jeden po drugim i to zadziałało. Dziękuję! 

1 polubienie