Myślę, że źle się wyraziłem. Spawany mechanik będzie po prostu podążał za szkicem, nie podając mi sekcji związanych z ustawieniem knag w stosunku do podłoża.
W załącznikach, które dodałem do postu 1, jest to bardziej wymowne.
Ale nie mogę zamontować poprzeczki do knagi. Ponieważ nie mogę narysować szkicu w celu usunięcia materiału.
Obrazy przemawiają lepiej. Podczas montażu mogę ograniczyć tylko jedną stronę. Dla pozostałych 2 stron nic do zrobienia, mam laga ale nie wiem jak go rozwiązać.
Dobry wieczór, Po kilku testach myślę, że nie wszystkie bloki mają ten sam kształt, zwłaszcza zewnętrzne słupki
aby dojść do czegoś prawie dobrego.... Wykonałem 2T i środkową poprzeczkę w kwadracie (3 szkice, dolna płaszczyzna + przesunięta płaszczyzna dolnej płaszczyzny, a następnie szkic 3D)
A żeby połączyć paralepulę ukośną w poprzek, umieściłem prostokątne grające pod kątem.
Spawany mechanik nie tylko podąża za szkicami, ale pozwala na uzyskanie drewnianych kompaktów z nacięciami, popchnąłbym cię mój ifchier, ale jestem w SW2016, a nie ty a priori.
Spróbuj, a zobaczysz, że w ciągu 5 minut masz swoje knagi z odpowiednimi cięciami, postępuj zgodnie z samouczkami na temat spawanego mechanika, jeśli nigdy tego nie robiłeś.
Zgadzam się z tobą co do niskich i wysokich poprzeczek, ale po uzyskaniu spawanej mechaniki z odpowiednimi cięciami wystarczy "dołożyć" dodatkowy materiał na tych 2 częściach, cóż, to jest to, co uważam za najłatwiejsze.
@yohan, w najgorszym przypadku, jeśli nie chcesz lub nie możesz zajmować się mechaniką spawaną, rób wszystko w wielu bryłach i nie zawracaj sobie głowy złożeniami.