Edytuj wspólne foldery Pro

Witam

Chcę dodać skrót w panelu "Common Folders" w wersji Pro/engineer (Creo Elements v5).

Wiem, jak dodać niektóre w folderze "Ulubione", ale chciałbym, aby był on na tym samym poziomie, co skróty Pulpit, Moje dokumenty, W sesji,...

lynkoa-dossiers_communs.png
1 polubienie

Witam

Spróbuj więc przejść do "drzewa" u dołu okna i utwórz nowy folder (patrz załączony obrazek).

Nie mogę, bo myślę, że to kwestia dostępu.

Po utworzeniu albo nowy folder pojawia się na górze, albo pojawia się na dole i w tym przypadku za każdym razem będzie "tylko" wdrożyć zakładkę drzewa.

Thomas

commonfile.bmp

Witam

Nadal nie mam Creo (zostało tylko 20 dni.... )

Ale mówię sobie, że jeśli żuje na Wildfire 4, to musi działać na Creo

Podobnie jak na załączonym obrazku, w przeglądarce Pro/E kliknij prawym przyciskiem myszy folder, który chcesz dodać i masz "Dodaj do wspólnych folderów"

dossiers_communs.jpg
1 polubienie

W przeciwnym razie, nadal w przeglądarce Pro/E, umieszczasz  się w interesującym Cię folderze, "Organizuj", "Dodaj do wspólnych folderów" (patrz załącznik)

W przypadku tej techniki folder powinien już zawierać pliki Pro/E

Mam nadzieję, że to ci pomoże

@+

dossiers_communs-v2.jpg

Witam

Poniżej znajdują się instrukcje dotyczące pomocy Pro/e:

Można również dodać łącze do folderu na liście Foldery wspólne z drzewa folderów, klikając folder prawym przyciskiem myszy i wybierając polecenie Dodaj do wspólnych folderów z menu skrótów . Łącze do folderu można również usunąć z listy folderów wspólnych, klikając je prawym przyciskiem myszy i wybierając z menu skrótów polecenie Usuń z folderów wspólnych . Ustawienia nawigacji folderu zostaną utracone po usunięciu zawartości pamięci podręcznej.

Zasadniczo klikasz prawym przyciskiem myszy swój katalog, a następnie Dodaj do wspólnych folderów.

S.B

Bardzo dziękuję za różne wskazówki.

Wszystkie opcje, o których wspominasz, są wyszarzone: wygląda na to, że powiązane oprogramowanie bazy danych blokuje te opcje w folderach, które mnie interesują.

Mam zamiar poczekać na powrót mojego admina PLM i zobaczymy razem w ustawieniach bazy danych.

Atrament, dziękuję za ultra responsywne odpowiedzi!