Spróbuj więc przejść do "drzewa" u dołu okna i utwórz nowy folder (patrz załączony obrazek).
Nie mogę, bo myślę, że to kwestia dostępu.
Po utworzeniu albo nowy folder pojawia się na górze, albo pojawia się na dole i w tym przypadku za każdym razem będzie "tylko" wdrożyć zakładkę drzewa.
Ale mówię sobie, że jeśli żuje na Wildfire 4, to musi działać na Creo
Podobnie jak na załączonym obrazku, w przeglądarce Pro/E kliknij prawym przyciskiem myszy folder, który chcesz dodać i masz "Dodaj do wspólnych folderów"
W przeciwnym razie, nadal w przeglądarce Pro/E, umieszczasz się w interesującym Cię folderze, "Organizuj", "Dodaj do wspólnych folderów" (patrz załącznik)
W przypadku tej techniki folder powinien już zawierać pliki Pro/E
Poniżej znajdują się instrukcje dotyczące pomocy Pro/e:
Można również dodać łącze do folderu na liście Folderywspólne z drzewa folderów, klikając folder prawym przyciskiem myszy i wybierając polecenie Dodaj do wspólnych folderów z menu skrótów . Łącze do folderu można również usunąć z listy folderów wspólnych, klikając je prawym przyciskiem myszy i wybierając z menu skrótów polecenie Usuń z folderów wspólnych . Ustawienia nawigacji folderu zostaną utracone po usunięciu zawartości pamięci podręcznej.
Zasadniczo klikasz prawym przyciskiem myszy swój katalog, a następnie Dodaj do wspólnych folderów.
Wszystkie opcje, o których wspominasz, są wyszarzone: wygląda na to, że powiązane oprogramowanie bazy danych blokuje te opcje w folderach, które mnie interesują.
Mam zamiar poczekać na powrót mojego admina PLM i zobaczymy razem w ustawieniach bazy danych.
Atrament, dziękuję za ultra responsywne odpowiedzi!