Od czasu migracji SW23 do SW24 nie jest już możliwe modyfikowanie punktu dołączenia wymiaru na rysunku bez kliknięcia prawym przyciskiem myszy i " dołączenia " lub nawet usunięcia wymiaru i rozpoczęcia od nowa. Opcja " przymocuj ponownie" jest bardzo praktyczna, gdy wymiary są chwiejne, ale gdy chcesz po prostu przesunąć linię wiązania... To długie włosy... Czy ktoś zna parametr do przeniesienia punktu mocowania na SW24?
Solidworks 2024 do dziś jest jeszcze niedojrzały (sp2 max?)… i nie zaleca się instalowania wersji wcześniejszych niż SP4... Jeśli chodzi o twój problem, ponieważ jest to nowa funkcja Solidworks, prawdopodobnie jest pełna błędów... i niestety nie mam nic do zaoferowania jako alternatywa. … Kiedy myślę, że ta opcja jest jedną z " TOP " nowych funkcji Solidworks 2024...
Dziękujemy za tę opinię... Sama opcja jest przydatna w przypadku chwiejnych żeberek... Na tym się kończy Zwykle aktualizuję oprogramowanie z rocznym opóźnieniem, aby poczekać na SP5, ale tutaj nie miałem innego wyjścia, jak tylko się na niego przełączyć... Będę cierpliwy. W każdym razie dziękuję.