Witam
Stworzyłem inteligentny komponent na obiekcie, który importuje, przekładki diod... i funkcja wiercenia, wszystko działa dobrze, ale zdałem sobie sprawę, że otwór był zbyt blisko diody i tu pojawia się mój problem, nie można przesunąć otworu, na podstawowym zespole podczas tworzenia inteligentnego komponentu umieszczam go w nowym wybranym miejscu, ale jak tylko poproszę o funkcję na innej części, wiercenie pozostaje na Punkt wyjścia, próbowałem kilka razy przerobić funkcję ale nic się nie zmienia.
Może to manipulacja, którą pomijam, bo w ogóle nie widzę, dlaczego to nie działa.
Pozdrowienia
Stéphane
Witam
tylko po to, żeby zrozumieć!
Czy otwór jest tworzony w części podzespołu, czy też otwór jest tworzony bezpośrednio w ASM?
Pozdrowienia
PS: która wersja SW????
Witam
Otwór jest tworzony w złożeniu, a następnie usuwam wszystkie relacje z innymi częściami. Korzystam z solidworks 2019 SP2 (następnym razem poczekam przed zrobieniem aktualizacji :-) )
Po kilku próbach jedynym rozwiązaniem, jakie znalazłem, jest ponowne wykonanie części, która otrzymuje otwory i odtworzenie mojego inteligentnego komponentu....... w ten sposób działa, ale zmiana lokalizacji otworu nie, muszę za każdym razem tworzyć nowy element, jeśli chcę zmienić położenie otworu....