Modyfikacja włazu

Witam

Często jestem zmuszony (i nie jestem w tym odosobniony) zmieniać kreskowanie przekrojów poprzecznych, a przynajmniej wysokość dźwięku.

Jednak od wielu wersji oprogramowania zdarza się to zdecydowanie zbyt często, że nie mogę robić tego, co chcę.
Pozwól, że wyjaśnię:
Chcę zmienić wysokość mojego kreskowania we wszystkich moich widokach (sekcjach, szczegółach sekcji) w tym samym czasie.
Wybieram więc "body" tak, aby zmiana była wszędzie transmitowana, a tam modyfikacja jest dokonywana tylko na wybranym widoku lub na połowie tego samego widoku.
A potem nie da się cofnąć ani znaleźć standaryzacji, bez względu na to, jakich ustawień używam.
Jedynym "rozwiązaniem" jest zapisz, zamknij i uruchom ponownie oprogramowanie...

Dziękujemy za debugowanie tego punktu.

Witam

" Dziękuję za debugowanie tego punktu. ": w tym celu musisz napisać do Dassault ale nie na forum, jesteśmy tylko użytkownikami, tak jak Ty.

Pozdrowienia

5 polubień

Hum tak, to po prostu... Szkoda, że nie są one związane z tym forum.

Ale to nadal jest "zabawne", systematycznie wysyłamy raporty o błędach i nikt z SW (Dassault) nigdy się nie zgłosił...

Ale nikt nie ma tego problemu?

Ze swojej strony pozostaję przy wykluwaniu materiału, więc nie ma problemu...

1 polubienie

Jeśli nie, czy wysłałeś wiadomość e-mail do swojego dealera? jest on bezpośrednio związany z Solidem.

W przeciwnym razie próbowano skonfigurować plan, a nie widok??? "Narzędzia\Opcje\Rysunek\Obszar kreskowania???

Cdt

1 polubienie

Nowa funkcja na rok 2018 umożliwia losowe ustawienie wysokości włazów. Do góry!

1 polubienie

Random@max59??? Oznacza to, że na metalowej części możesz mieć plastikowe kreskowanie??? Co robisz z normami rysunkowymi w takich przypadkach???

Pozdrowienia

1 polubienie

Prawdą jest, że za pośrednictwem bazy danych materiałów dedykowane jest kreskowanie

więc jeśli materiały są dobrze wskazane 

Teoretycznie wynika to z rysunków

Nic nie stoi na przeszkodzie, abyś stworzył siebie

własna baza materiałowa ze specjalnym kreskowaniem

@+ ;-)

@ G650S: Nie mieszaj wszystkiego przed narzekaniem: krok to nie wzór (innymi słowy, możemy mówić o skali wzoru).

4 polubienia

@stefbeno, nie złoszczę się, wyrażam siebie:)

Prawdą jest, że prosta modyfikacja krokowa jest w niektórych przypadkach bardzo praktyczna.

Przepraszam, jeśli poczułeś się zdenerwowany, to nie było zamierzone.

Miłego dnia

G

2 polubienia

Na tym forum brakuje uśmiechniętych buźek

1 polubienie