Jako użytkownik SolidWorks utworzyłem folder projektu do realizacji prototypu.
Po wykonaniu prototypu utworzyłem nowy folder, powielając go, ale z nowym odniesieniem do zespołu, w pewnym sensie odniesieniem seryjnym.
Ostatnio dokonałem kilku zmian w folderze seryjnym, folder prototypowy uważam za naprawiony.
Gdy chcę zaktualizować niektóre plany zespołu, chcę zmienić odniesienia połączeń z 3D.
Czy istnieje prosty sposób, aby to zrobić, zachowując dwa foldery i bez dotykania folderu prototypowego lub całkowitego przerabiania planów?
Zazwyczaj gdy chcę zmienić to link, otwieram płaszczyznę, a następnie element, który z niej pochodzi, i zapisuję 3D pod inną nazwą, więc płaszczyzna zapisuje się z nowym linkiem, ale w tym przypadku 3D już istnieje i jest inne.
Myślę, że obie metody są dobre. w końcu wszystko zależy od liczby posłów do Parlamentu Europejskiego.
Używam tego opisanego przez Yves'a, jeśli mam kompletny plik do skopiowania i zmodyfikowania (na przykład przekazując podpowiedź), wszystkie linki są odtwarzane automatycznie, co pozwala uniknąć manipulacji Mickaela dla każdego MEP-a.
Potem, jeśli mam tylko 2-3 MEP, metoda Mickaela działa bardzo dobrze. Używam go również dla posłów do PE pomieszczeń, które wyglądają bardzo podobnie, więc jest tylko kilka wymiarów lub adnotacji do zaktualizowania. Pozwala to uniknąć zaczynania od zera.