Masowa zmiana właściwości niestandardowych Solidworks ePDM

Próbujemy połączyć dwie cyfry 00 z niestandardową właściwością wszystkich naszych plików Soilidworks. Wydaje się, że korzystanie z narzędzia Integracja działa na właściwości znajdującej się w dokumencie (.sldprt lub .sldasm), ale nie na powiązanych konfiguracjach, pomimo opcji wybranej w Integracji, która ma być stosowana do dokumentu i do wszystkich konfiguracji.

2 polubienia

Witam

Nie wiem, czy to może pomóc, ale z rodziną części w Excelu możesz wstawić te zera i zdefiniować zawartość pól jako tekst.

Witam

Czy właściwość, która ma zostać połączona, jest obecna we wszystkich konfiguracjach, czy tylko w dokumencie?

W zależności od tego musisz spojrzeć na opcję, aby przeczytać właściwości.

W przeciwnym razie spróbuj użyć usługi BatchProperties

Philippe

2 polubienia

Witam

Wszystko jest na bieżąco: Solidworks i narzędzia?

1 polubienie

Bojour,

Właściwość ma być odczytywana i wykonywana na dokumencie i na konfiguracjach (bezpośrednio na plikach źródłowych ePDM). Problem faktycznie wynika z Integration 2015, który nie odczytuje informacji we wszystkich konfiguracjach (i nie stosuje ich również w rzeczywistości). W wersji 2016 zostało to naprawione, poinformowała mnie infolinia.

Infolinia dała mi rozwiązanie, które polega na utworzeniu zmiennej prawda/fałsz na dokumentach, które mają być modyfikowane za pomocą warunków integracji, a następnie zastosowaniu konkatenacji do dokumentu i jego konfiguracji. z batchproperties dla dokumentów z nową zmienną. Jest to możliwe dzięki filtrom w narzędziu.

Myślę, że to rozwiąże mój problem.

Dziękuję wszystkim za informacje. i implikacje.

Dziękuję