dj
7 Wrzesień 2017 10:38
1
Witam
Już wyjaśniam, obecnie zmieniamy masę na Kg lub g i jest to zgodne z planem, tylko jednostka masy nie podąża i zmieniamy ją ręcznie.
Moim celem byłoby przejrzenie danej karty pokoju lub zestawu, aby móc wybrać jednostkę, którą chcemy wyświetlić na planie.
Przykład: Tworzę monetę o wadze 1200 g, wpisuję swoje dane do karty danych i wybieram opcję przejścia z niej w kg.
Ostatecznie na planie masa zostanie wyświetlona 1,2 kg.
Czy da się coś takiego zrobić?
Z góry dziękuję
1 polubienie
mad
7 Wrzesień 2017 12:09
2
Witam
Co to jest oprogramowanie?
Czy po zaznaczeniu Data Card mówisz w PDM?
2 polubienia
dj
7 Wrzesień 2017 12:15
3
Tak, przepraszam, że tego nie określiłem, ale używam SOLIDWORKS Premium 2017 x64 Edition SP3.0.
Kiedy mówię o mapach danych, mam na myśli mapy danych EPDM
1 polubienie
gt22
7 Wrzesień 2017 12:22
4
z warunkiem musi być to możliwe
jeśli + 1000 /1000
, dodając ramkę w kasecie z rysunkami
1pudełko g
Walizka 1 kg
@+
5 polubień
dbz
8 Wrzesień 2017 10:42
5
Witam
Czy chciałbyś to zrobić poniżej określonej masy? Na przykład, jeśli mniej niż 1 kg, wyświetl masę w g?
Bo jeśli tak, to moglibyśmy zrobić coś takiego, żeby przypomnieć w kartridżu:
Potem okaże się, jak zarządzać jednostkami. Posiadanie tylko jednego kwadratu masy, czyli kg lub g, byłoby świetne!
4 polubienia
W przeciwnym razie można również utworzyć 2 właściwości masy, jedną w gr, jedną w kg
W MEP wystarczy zarządzać nim za pomocą warstw, z których jedna ma być wyświetlana w gr, a druga w kg.
Przełączanie warstw na widoczne/niewidoczne jest łatwe.
2 polubienia
dbz
8 Wrzesień 2017 10:55
7
Ok, ale na tym koncie równie dobrze możesz wyświetlić g i kg, jak to jest proponowane @gt22. Myślę, że to musi być minimum "automatyczne"!
2 polubienia
W najgorszym przypadku, w zależności od wagi części, którą można zobaczyć, wykonując Shift-M w pomieszczeniu lub w ASM, wybiera się MEP w kg lub g. Będziesz musiał po prostu utworzyć oba rodzaje tła.
1 polubienie
W przeciwnym razie nadal istnieje rozwiązanie, aby utworzyć notatkę dla g i drugą dla kg, które zaimportujesz ręcznie lub za pomocą makra, jeśli opanujesz.