Witam
Szukam linii do modyfikacji w config.pro, które pozwolą mi zmodyfikować szary gradient w oknie 3D?
Magik.
Witam
Szukam linii do modyfikacji w config.pro, które pozwolą mi zmodyfikować szary gradient w oknie 3D?
Magik.
Witam
Wydawało mi się, że dostosowania interfejsu użytkownika nie znajdowały się w pliku config.pro, ale w pliku config.win .
Sprawdzę to i odezwę się do ciebie
Yves
Zgadza się... Znajduje się w pliku config.win
Odtworzenie tego filmu (w języku angielskim, ale nic poważnego) spowoduje wykonanie wszystkich operacji, które należy wykonać, aby zmienić kolor okna graficznego. To nie jest bardzo skomplikowane ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=osUFSQF3aiA
Yves
Witam
Z drugiej strony musisz uważać ze zmianą koloru tła w 3D, ponieważ jeśli zmienisz kolor palety "Tło", będziesz miał ten sam kolor dla swojego rysunku, a wtedy może on szczypać w oczy w zależności od koloru, który założyłeś.
Thomas
Witam
Uważaj, to zależy, czy jesteś w Pre-Creo czy Creo!
Wcześniej jest to plik color.scl lub tartempion.scl, który jest wskazywany w config.pro:
SYSTEM_COLORS_FILE prawidłowa ścieżka (np. D:\\users\config\color.scl)
Zmieniasz kolory swojego systemu, zapisujesz plik scl w odpowiednim miejscu i z odpowiednią nazwą dodajesz opcję w config.pro.
W przypadku Creo jest to nadal plik .scl, ale teraz jest on wskazywany w opcjach: plik, opcje, kolory systemowe. Zmieniasz tam swoje kolory, a następnie eksportujesz ten plik w odpowiednie miejsce i eksportujesz plik config.win do miejsca, w którym zaczynasz.
I normalnie się toczy.
@+
Świetnie, dziękuję bardzo.