Jestem przyzwyczajony do pracy z Autocadem, ale ostatnio musiałem przełączyć się na stację roboczą wyposażoną w rysunek projektu.
Wprowadzając zmiany w moich rysunkach (architektura krajobrazu), modyfikowałem kreskowanie, po prostu wybierając różne terminale i przesuwając je (w Autocad). Czy istnieje podobny system, który można włączyć w programie DraftSight? Jeśli nie, jak udaje ci się zmodyfikować swój wylęg?
Nie, ten post nie był tak naprawdę przydatny, podobnie jak film wyjaśniający ostatnią wiadomość.
Szukam prostego i skutecznego sposobu na zmianę kształtu kreskowania w DraftSight. Próbowałem już to zrobić, odtwarzając kontur, ale jest to równie czasochłonne i żmudne, jak odtworzenie nowego kreskowania o odpowiednim kształcie.
EDIT: Nie rozumiem związku z plikami .pat, czy mogą skonfigurować program tak, aby wyświetlał kontur kreskowania, do którego jestem przyzwyczajony w Autocad?
Jak widać na filmie, jedynym sposobem obsługi kreskowania w programie DraftSight jest użycie regionu. Czy można przesłać rysunek wykonany za pomocą programu AutoCAD jako załącznik, aby dokładnie zobaczyć, jak zachowuje się kreskowanie w programie DraftSight?
Czy zainstalowana jest najnowsza wersja programu DraftSight?