Witam
Chcę zmienić przyrost licznika utworzonego za pomocą SmartCounter (myCADtools).
Mogę uzyskać dostęp do definicji żądanego licznika za pośrednictwem administracji EPDM, a następnie właściwości myCADtools. Mój glukometr jest ustawiony na zarządzanie automatycznymi licznikami według numeru badania, z czym radzi sobie bardzo dobrze. Mój problem polega na tym, że chciałbym zmienić wartość przyrostu niektórych z tych liczników, ale tylko je widzę i nie mogę ich zmienić.
Ktoś ma rozwiązanie?
Załączony obraz: Utworzono licznik ogólny i liczniki automatyczne.
Anthony
smartcounter.jpg
1 polubienie
W porządku, odkryłem, że w opcjach SmartCounter znajduje się plik XML, który pozwala zobaczyć wszystkie liczniki i ich wartość, które można zmodyfikować.
1 polubienie
Witam
Mam problem z licznikami. Chciałbym, aby mój licznik zaczynał się ponownie od 0 za każdym razem, gdy chcę zwiększyć rejestrację moich części za pomocą właściwości partii. Jako załącznik ostatnia inkrementowana wartość pojawia się w komórce "Wartość: 20". W pliku xml możesz zobaczyć, gdzie znajduje się ta wartość. Jeśli ponownie załaduję mój BatchProperties, licznik zaczyna się od tej wartości, ale chciałbym, aby zaczynał się ponownie od 0.
Jak mogę to zrobić? Czy ktoś może mi pomóc?
Oto struktura pliku xml "Smartcounter.xml":
<Liczniki>
<Counter name="Śledzenie" Version="1" id="ID908105543049" Auto="0" AutoName="<SW:Reference
> " type="4" RangeCounter="False" RangeUser="" RangeNbr="" RangeComment="" RangeDate="2019-07-25 11:05:19">
<SubCounter id="" name="" type="1" Level="1">
<Value value="20" StartValue="1" step="1" EndValue="999" />
<Wartość niestandardowa="001" SeparatorList="; " LinkFileList="Fałsz" />
<Format value="00#" />
</SubCounter>
</Licznik>
</Liczniki>
Dziękuję za pomoc.
compteur_dans_smartproperties.docx