Edytowanie mocnego pociągnięcia mieszanego na końcu rysunku

Witam
Od czasu aktualizacji do systemu Windows 11 SolidWorks 2024 domyślnie używa cienkiej linii mieszanej jako mocnej linii na rysunku. Wymaga to ode mnie zaznaczenia wszystkich mieszanych pociągnięć dodanych w MEP i wprowadzenia korekty. Oczywiście przeszukałem opcje, aby zmienić tę konfigurację ale bez powodzenia.
Czy mógłbyś mi pomóc?
Z góry dziękując za współpracę, przesyłam Państwu moje serdeczne pozdrowienia.
JCS

Witaj Jean_Claude_SCHULUPP,
Witam na forum, mam nadzieję, że znajdziemy rozwiązanie.
Z mojej strony musisz przerobić mapy bazowe, modyfikując typ linii options(SW2022SP4)=>

Proszę bardzo, powodzenia.
@+.
AR.

Witaj A_R,
Dziękuję za odpowiedź i odpowiedź.
Obawiam się, że źle się zrozumieliśmy albo że źle się wyraziłem.
Gdy otwieram nowy rysunek, obrys mieszany narysowany w MEP jest domyślnie wyświetlany w mocnym (0,35). Chciałbym po prostu, aby linia mieszana była w cienkiej linii (0,18) i to definitywnie.
Moim pierwszym krokiem było sprawdzenie konfiguracji, którą proponujesz.
Używam SW od 25 lat i po raz pierwszy spotykam się z tym problemem.
Masz pomysł?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
JCS

Witaj Jean_Claude_SHULUPP;
Ok(Robię to od pierwszej wersji bryły w 1995 roku), więc jest dokładnie w tym samym miejscu i wykonuje tę samą manipulację, jest w opcjach " skórki, a następnie Styl linii " =>2022 SolidWorks - Niestandardowa grubość i styl linii.
Powodzenia, nie mogę zrobić zrzutu ekranu, ponieważ mój komputer jest przetwarzany.
@+.
AR.

Witam @Jean_Claude_SCHLUPP i witaj

Czy po przełączeniu na win 11 ponownie zainstalowałeś oprogramowanie? Jeśli tak, to czy zaimportowałeś swoje preferencje ze starej instalacji?

Być może, testując z domyślnymi preferencjami, zauważysz poprawę.
Aby zapoznać się z kolejnym ćwiczeniem, odsyłam Cię do przesłania @sbadenis:

1 polubienie

Witaj Sylk,
Dziękuję za udzielenie mi odpowiedzi i za poświęcenie na to czasu. Rzeczywiście, kiedy zainstalowałem system Windows 11, musiałem ponownie zainstalować oprogramowanie i zaimportować preferencje ze starej instalacji. Więc zastosuję się do twoich rad i będę cię informować tak szybko, jak to możliwe.
Przesyłam Wam moje serdeczne pozdrowienia i ponawiam moje podziękowania.
JCS

1 polubienie

Witam
Miałem już ten problem przy przechodzeniu z 2021 na 2024 i z W10 na W11
Musiałem zmienić swój styl, aby zapisać szablony planów w wersji 2024 i przywrócić go do właściwego stylu i ponownie zapisać.

1 polubienie

Witajcie Sylk i YP69,
Bardzo dziękuję obojgu z Was, którzy podejrzewali, że mój problem z mieszaną grubością skoku w MEP był spowodowany konfiguracją preferencji.
Użyłem więc pliku *.sldreg z wersji 2024, która działała na Windows 10.
Ponawiam moje podziękowania i życzę wesołych Świąt Wielkanocnych.
JCS

1 polubienie

Witam @Jean_Claude_SCHLUPP idealny.

Pamiętaj, aby zweryfikować rozwiązanie, aby oznaczyć temat jako rozwiązany.
Wesołych Świąt.