Witam
Od czasu aktualizacji do systemu Windows 11 SolidWorks 2024 domyślnie używa cienkiej linii mieszanej jako mocnej linii na rysunku. Wymaga to ode mnie zaznaczenia wszystkich mieszanych pociągnięć dodanych w MEP i wprowadzenia korekty. Oczywiście przeszukałem opcje, aby zmienić tę konfigurację ale bez powodzenia.
Czy mógłbyś mi pomóc?
Z góry dziękując za współpracę, przesyłam Państwu moje serdeczne pozdrowienia.
JCS
Witaj Jean_Claude_SCHULUPP,
Witam na forum, mam nadzieję, że znajdziemy rozwiązanie.
Z mojej strony musisz przerobić mapy bazowe, modyfikując typ linii options(SW2022SP4)=>
Proszę bardzo, powodzenia.
@+.
AR.
Witaj A_R,
Dziękuję za odpowiedź i odpowiedź.
Obawiam się, że źle się zrozumieliśmy albo że źle się wyraziłem.
Gdy otwieram nowy rysunek, obrys mieszany narysowany w MEP jest domyślnie wyświetlany w mocnym (0,35). Chciałbym po prostu, aby linia mieszana była w cienkiej linii (0,18) i to definitywnie.
Moim pierwszym krokiem było sprawdzenie konfiguracji, którą proponujesz.
Używam SW od 25 lat i po raz pierwszy spotykam się z tym problemem.
Masz pomysł?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
JCS
Witaj Jean_Claude_SHULUPP;
Ok(Robię to od pierwszej wersji bryły w 1995 roku), więc jest dokładnie w tym samym miejscu i wykonuje tę samą manipulację, jest w opcjach " skórki, a następnie Styl linii " =>2022 SolidWorks - Niestandardowa grubość i styl linii.
Powodzenia, nie mogę zrobić zrzutu ekranu, ponieważ mój komputer jest przetwarzany.
@+.
AR.
Witam @Jean_Claude_SCHLUPP i witaj
Czy po przełączeniu na win 11 ponownie zainstalowałeś oprogramowanie? Jeśli tak, to czy zaimportowałeś swoje preferencje ze starej instalacji?
Być może, testując z domyślnymi preferencjami, zauważysz poprawę.
Aby zapoznać się z kolejnym ćwiczeniem, odsyłam Cię do przesłania @sbadenis:
Witaj Sylk,
Dziękuję za udzielenie mi odpowiedzi i za poświęcenie na to czasu. Rzeczywiście, kiedy zainstalowałem system Windows 11, musiałem ponownie zainstalować oprogramowanie i zaimportować preferencje ze starej instalacji. Więc zastosuję się do twoich rad i będę cię informować tak szybko, jak to możliwe.
Przesyłam Wam moje serdeczne pozdrowienia i ponawiam moje podziękowania.
JCS
Witam
Miałem już ten problem przy przechodzeniu z 2021 na 2024 i z W10 na W11
Musiałem zmienić swój styl, aby zapisać szablony planów w wersji 2024 i przywrócić go do właściwego stylu i ponownie zapisać.
Witajcie Sylk i YP69,
Bardzo dziękuję obojgu z Was, którzy podejrzewali, że mój problem z mieszaną grubością skoku w MEP był spowodowany konfiguracją preferencji.
Użyłem więc pliku *.sldreg z wersji 2024, która działała na Windows 10.
Ponawiam moje podziękowania i życzę wesołych Świąt Wielkanocnych.
JCS
Witam @Jean_Claude_SCHLUPP idealny.
Pamiętaj, aby zweryfikować rozwiązanie, aby oznaczyć temat jako rozwiązany.
Wesołych Świąt.