Edycja oryginalnych klipów modelu zespołu

Witam wszystkich,

Szukam sposobów na zmianę położenia przedniej, prawej i górnej płaszczyzny pliku modelu zespołu względem osi X, Y i Z.
Ponieważ kiedy zaczynam szkic na płaszczyźnie ściany, znajduję się w płaszczyźnie XY, a nie w płaszczyźnie XZ, co dla mnie byłoby bardziej logiczne.
Górna płaszczyzna znajduje się w XZ, a prawa płaszczyzna jest w YZ.

Czy można to zmienić?
I zapisać go jako model po otwarciu?

Witam

Możesz po prostu zmienić ich nazwy lub utworzyć inne plany, jeśli to konieczne.

Lub utwórz inny układ współrzędnych:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/t_Creating_a_Coordinate_System.htm

Edycja: i aby użyć tych nowych dokumentów podczas otwierania, musisz zapisać je jako szablon, zobacz tutaj:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Document_Templates.htm

3 polubienia

Możesz zmienić orientację swoich widoków , klikając ikonę widoków i wybierając stamtąd "nowy widok", możesz na przykład utworzyć widok podobny do widoku z przodu, ale zmieniając jego nazwę na widok z góry (bis) lub inny.

Następnie zapisz pusty model jako model zespołu.

Alternatywnie możesz utworzyć nowe plany, które pokrywają się z podstawowymi i zmienić ich nazwy według własnego uznania.

2 polubienia

Właśnie:

• Kliknij prawym przyciskiem myszy w tle
  • , aby wszystko rozwinąć (klikając na 2 >>)
  • i aby wybrać żądany widok w: "Ustaw bieżący widok jako widok..." "

lynkoa.jpg

Dziękuję za tę informację,

Próbowałem różnych rzeczy, ale to nie jest do końca to, czego szukam, chciałem spróbować z poleceniem "Ustaw bieżący widok jako widok..." ", ale nie mogę go znaleźć w menu.

Powinien znajdować się w menu widok/edycja/Ustaw bieżący widok jako widok, ale go nie widzę.

Czy mógłbyś mi powiedzieć dlaczego?

Dla twojej informacji jestem na solidworks 2014.

Dziękuję Thomas,

Nie widziałem Twojej wiadomości, więc znalazłem zamówienie, postępując zgodnie z Twoją metodą.

Z drugiej strony, to też nie do końca to, ponieważ mój układ współrzędnych X, Y, Z nie jest wybierany przez wybór modyfikacji widoku z przodu.

Więc nadal szukam, być może będę musiał połączyć różne rozwiązania.

Nie, dla mnie najwyraźniej osie są w dobrym kierunku.

Więc wszystko jest w porządku.

Jeszcze raz dziękuję całej trójce za rozwiązania i szybkość reakcji.