Witam
Pytanie za 2 ruble i 3 kopiejki
Regularnie strzałki wskazujące cięcie przeszkadzają mi w moich planach.
Czy szczelinę można zmienić, zbliżając ją lub oddalając od obrabianego przedmiotu?
Pozdrowienia
Witam
Pytanie za 2 ruble i 3 kopiejki
Regularnie strzałki wskazujące cięcie przeszkadzają mi w moich planach.
Czy szczelinę można zmienić, zbliżając ją lub oddalając od obrabianego przedmiotu?
Pozdrowienia
Witam
Tak, wystarczy pociągnąć za uchwyt, który znajduje się na końcu linii cięcia (nie na końcu strzałki)
Jeśli chcesz być precyzyjny, możesz edytować linię cięcia (i ewentualnie dodać wymiary)
Witaj Zozo,
Jest to kwestia przyzwyczajenia, ale wolę zaczynać od ograniczonego szkicu i dlatego kontroluję długość i położenie cięcia, niż używać cięcia bezpośredniego, które jest wyrównane z długością widoku, w którym wykonujesz cięcie.
A jeśli chodzi o to, żeby robić to automatycznie w opcjach, to tego nie wiem.
Witam @Domino_Day
Czy możesz opowiedzieć mi trochę więcej na ten temat? Nie wydaje mi się, żebym kiedykolwiek tego używał.
Pozdrowienia
Cześć @Zozo_mp ,
Zwykle, jeśli klikniesz strzałki prawym przyciskiem myszy i edytujesz szkic, zmniejszasz szkic i powinno być dobrze.
Aby rozwiązać @Domino_Day , rysujesz linię za pomocą mano, odwracasz ją (pozycja końcowa... Następnie wybierasz swój pociąg i naciskasz ikonę cięcia, a wybrany pociąg staje się linią przycinania.
W przeciwnym razie inne oferowane rozwiązania również działają (edytuj szkic, pociągnij za uchwyty...) Tak wiele sposobów robienia rzeczy, które są funkcjonalne.
Tak, tak jak mówisz @sbadenis zaczynamy od szkicu i przekształcamy go w przekrój poprzeczny. Rozwiązanie, którego używam również do widoków szczegółów w celu kontrolowania szkicu i wiązań, aby się nie poruszał, jeśli ponownie użyjemy tego planu w przyszłym pack&go lub kopii drzewa.
Witaj Zozo_mp,
Nie miałem czasu, aby odpowiedzieć na Twoją prośbę, ale robię dokładnie to, co robią koledzy. W przeciwnym razie przechodzisz przez warstwę, tworząc własną czcionkę wycinającą, jak w Autocad, to to samo...
Proszę bardzo.
Powodzenia.
@+.
AR.
Dziękuję @ All
Wybieram @ac_cobra_427 rozwiązanie, które jest prostsze dla mnie, który nie zajmuje się dużo MEP.
Z drugiej strony to, czego nie udało mi się złapać, to moment, w którym można edytować szkic. Naiwnie sądziłem, że wystarczy kliknąć strzałkę i pociągnąć ją w dowolne miejsce (co nie zadziałało.
Klikając we właściwym miejscu (na linii, a nie na strzałce, jak ostrożnie wskazuje @froussel ) można zmodyfikować szkic.
Proste, kiedy wiesz. - i jeden PB mniej dla mnie!
Pozdrowienia