Obecnie pracuję nad częściami, które pochodzą z Sharka do modyfikacji w SolidWorks (za pomocą pliku krokowego, który modyfikuję). Te części mają bardzo źle rozmieszczone początki i chciałem wiedzieć, czy można po prostu zmienić ich położenie na X;Y i Z. (Zaznaczam, że nie jestem w montażu, ale w części)
Jeśli pracujesz z KROKIEM, dlaczego nie zapisać go jako CZĘŚCI, wstawić go do mieszanki, umieścić tak, jak chcesz i ponownie nagrać jako CZĘŚĆ, aby zakończyć.
Myślę, że jedynym rozwiązaniem jest edycja szkicu i związanie go w odniesieniu do oryginalnego punktu utworzonego przez płaszczyzny odniesienia (twarz/góra/prawa)
Importowana część schodkowa może zostać przesunięta z powrotem do początku układu współrzędnych za pomocą opcji przesunięte bryły (insert =>function=> move bodies).
Pozwolę sobie przenieść ten wątek w górę, ale... DZIĘKUJĘ 1000 razy OBI WAN naprawdę dziękuję!!
Aby to wyjaśnić, może to być przydatne:
Zaprojektowaliśmy wtryskiwaną część z tworzywa sztucznego (z otworami mocującymi, przeciągami itp.), Dobry, duży mały dziecko dobrze dopracowany w wymiarach podczas rysowania.
Po wysłaniu pliku do dostawcy, odsyła on go do nas prawie niezmodyfikowany, aby pasował do jego techniki fab w formacie krokowym. Kiedy zastępuję model na rysunku, widoki się rozluźniają, ponieważ początek elementu schodkowego znajduje się w kapuście. W rezultacie wszystkie cytaty są luźne.
Dzięki funkcji Obiekt - Przesuń/Kopiuj w SolidWorks 2016 łatwo było umieścić poprawne początki z powrotem w środku części i we właściwym kierunku. Niestety oceny zmieniły się na brązowe, ale przynajmniej wskazują właściwe miejsce.