Edytuj podgląd PDF w PDM Explorer

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest ukrycie domyślnych paneli, które są wyświetlane w podglądzie Adobe eksploratora PDM? bo nagle muszę je za każdym razem zmniejszać lub otwierać pdf, żeby zobaczyć. 

(Jestem na standardowym PDM) 

capture_2.jpg

Witam 

Kliknij prawym przyciskiem myszy podgląd, przejdź do "Preferencje... ", a następnie w zakładce "Dokument" zaznacz pole: "W przeglądarce internetowej domyślnie wyświetlaj PDF w trybie odczytu".

Pozdrowienia

Gauthik powiedział:

3 polubienia

Witam, dziękuję za opinię, jednak najwyraźniej nie mam dostępu do preferencji z okna podglądu. 

Jeszcze bardziej zaskakujące jest to, że ten "problem" jest losowy w zależności od PDF-a, na który kliknę. Czasami jest dobrze wyświetlany na pełnym ekranie. 

Witam

Mam rozwiązanie na samo oprogramowanie, możliwe, że działa na eksploratorze, przynajmniej dla mnie działa!

Dla prawego okienka:
Przejdź do  Edytuj /preferences => kategorii dokumentów i zaznacz te dwa pola :
"Przywróć ostatnie ustawienia wyświetlane podczas ponownego otwierania dokumentu"
"Zapamiętaj bieżący stan panelu narzędzi"

=> ukryj prawe okienko, a następnie ponownie otwórz Acrobat, nie powinno się ono już pojawiać.

W lewym okienku:

Otwórz Edytor rejestru systemu Windows (uruchom/uruchom " Regedit ")
Następnie przejdź do : HKEY_CLASSES_ROOT\AcroExch.Document.DC\shell\Read\command

Zmień nazwę końca klucza domyślnego TYLKO
Od :               "%1"
A :                /A "navpanes=0" "%1"

Uruchom ponownie program Acrobat Reader i nie powinno być już wyświetlane prawe ani lewe okienko, pełny ekran !

Później będziesz musiał sprawdzić PDM.

1 polubienie

Witam 

Dziękuję za opinię, dla prawego okienka działa. Z drugiej strony, w przypadku lewego okienka, jest on nadal obecny w podglądzie PDM.

W porządku, znalazłem alternatywne rozwiązanie, podczas tworzenia pliku PDF musisz odznaczyć opcję "Dołącz zakładki". Pliki PDF pojawią się wtedy na pełnym ekranie w podglądzie. 

capture_c.jpg
3 polubienia