Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest ukrycie domyślnych paneli, które są wyświetlane w podglądzie Adobe eksploratora PDM? bo nagle muszę je za każdym razem zmniejszać lub otwierać pdf, żeby zobaczyć.
(Jestem na standardowym PDM)
capture_2.jpg
Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest ukrycie domyślnych paneli, które są wyświetlane w podglądzie Adobe eksploratora PDM? bo nagle muszę je za każdym razem zmniejszać lub otwierać pdf, żeby zobaczyć.
(Jestem na standardowym PDM)
Witam
Kliknij prawym przyciskiem myszy podgląd, przejdź do "Preferencje... ", a następnie w zakładce "Dokument" zaznacz pole: "W przeglądarce internetowej domyślnie wyświetlaj PDF w trybie odczytu".
Pozdrowienia
Gauthik powiedział:
Witam, dziękuję za opinię, jednak najwyraźniej nie mam dostępu do preferencji z okna podglądu.
Jeszcze bardziej zaskakujące jest to, że ten "problem" jest losowy w zależności od PDF-a, na który kliknę. Czasami jest dobrze wyświetlany na pełnym ekranie.
Witam
Mam rozwiązanie na samo oprogramowanie, możliwe, że działa na eksploratorze, przynajmniej dla mnie działa!
Dla prawego okienka:
Przejdź do Edytuj /preferences => kategorii dokumentów i zaznacz te dwa pola :
"Przywróć ostatnie ustawienia wyświetlane podczas ponownego otwierania dokumentu"
"Zapamiętaj bieżący stan panelu narzędzi"
=> ukryj prawe okienko, a następnie ponownie otwórz Acrobat, nie powinno się ono już pojawiać.
W lewym okienku:
Otwórz Edytor rejestru systemu Windows (uruchom/uruchom " Regedit ")
Następnie przejdź do : HKEY_CLASSES_ROOT\AcroExch.Document.DC\shell\Read\command
Zmień nazwę końca klucza domyślnego TYLKO
Od : "%1"
A : /A "navpanes=0" "%1"
Uruchom ponownie program Acrobat Reader i nie powinno być już wyświetlane prawe ani lewe okienko, pełny ekran !
Później będziesz musiał sprawdzić PDM.
Witam
Dziękuję za opinię, dla prawego okienka działa. Z drugiej strony, w przypadku lewego okienka, jest on nadal obecny w podglądzie PDM.
W porządku, znalazłem alternatywne rozwiązanie, podczas tworzenia pliku PDF musisz odznaczyć opcję "Dołącz zakładki". Pliki PDF pojawią się wtedy na pełnym ekranie w podglądzie.