Cze wszystkim.
Regularnie mam składane części od niektórych klientów, które otrzymuję w pliku Step. Klienci tworzą części, które są regularnie niewykonalne ze względu na promień gięcia, który jest mniejszy niż zalecany. (Np.: dla części 4 mm mam promień gięcia 0,8 mm, innymi słowy można to zrobić przez gięcie)
Moje pytanie jest następujące, jak zmodyfikować promienie gięcia importowanej części bez korzystania z "Cech", który jest bezużyteczny, bez modyfikacji części?
mad
16 Czerwiec 2017 06:51
2
Twoja zaimportowana część, czy przerabiasz ją, aby była rozłożona? W tym momencie możesz usunąć sekcję klienta i umieścić własną?
1 polubienie
Przerobiłem zagięcia na blachę, ale nie mogę zmienić istniejących. Nie mogę więc zmienić promienia piracji.
mad
16 Czerwiec 2017 07:08
4
Zastanawiam się nad rozwiązaniem, ale gdybyś miał przykład, łatwiej byłoby sprawdzić :)
1 polubienie
Witam
Spójrz na mój samouczek, wszystko tam jest:
http://www.lynkoa.com/tutos/2d/comment-changer-les-rayons-de-pliage-d-un-step
1 polubienie
Podaję przykład zaimportowanej części. Jeśli uda ci się nałożyć na mnie promień 13 mm bez przeprojektowywania
Ja będę najszczęśliwsza.
3-4_bouchon.sldprt
Próbuję twojego samouczka.
Tak, promień 13 cali ma grubość 10.
8-10-13-20 Optymalny wybór dla nas to 13
Po prostu dostosowałem wycięcia obok zagięć, ponieważ następuje zmiana promienia i to wszystko ^_^
mad
16 Czerwiec 2017 07:27
11
Proponuję następujące rozwiązanie
Usuń twarze (półka ustawiona przez klienta)
Konwertuj na arkusz blachy za pomocą ustawień
EDIT ac cobra była szybsza ode mnie ^^ i nie dostosowuję gier składanych :/
EDIT 2 Lepiej jest wziąć rozwiązanie ac cobra mniej ryzykowne :)
3-4_bouchon.sldprt
2 polubienia
Dziękuję, bardzo podobają mi się oba rozwiązania. Dzięki za szybkie odpowiedzi.
Dziękuję Mad, ale stawiam samouczek kobry jako najlepszą odpowiedź, aby ludzie szybciej się na niego natknęli.
1 polubienie
mad
16 Czerwiec 2017 08:02
13
Nie martw się, to dobra odpowiedź^^
1 polubienie