Udało mi się stworzyć regulowane oprawki okularów, ale teraz, gdy wytłaczałem i wykonałem przecięcie moich części, są twarze moich elementów, które chciałbym dostosować do własnych potrzeb, aby zmienić nachylenie tych twarzy!!! Aby wyregulować kąt kółka nosowego
W załączeniu zdjęcie tego, co chciałbym przechylić pod różnymi kątami
Więc jeśli chcę dodać noski z regulowanym kątem, czy mogę to zrobić bezpośrednio, czy muszę wykonać inną część, którą później montuję, czy możliwa jest operacja boleene?
Tak, możliwe jest utworzenie drugiego elementu i dokonanie na nim konfiguracji z rodzin części oraz odpowiednie skonfigurowanie zespołu. Możliwe jest też skonfigurowanie wszystkiego w jednym pomieszczeniu z wieloma ciałami.
Jeśli dobrze rozumiem; Kąty nie są takie same w zależności od ścian, więc potrzebujesz raczej funkcji wygładzenia => tworzysz płaszczyzny (prostopadłe do powierzchni), w których chcesz nałożyć kąt i tworzysz odpowiednie szkice. Następnie wykonujesz wygładzanie między tymi różnymi sekcjami (nawiasem mówiąc, może to być łatwiejsze na powierzchni). W razie potrzeby należy dodać krzywe prowadzące, aby wymusić trajektorię.
Tę operację należy przeprowadzić przed wzięciem urlopu. Jeśli chcesz dodać pady, prawdopodobnie łatwiej jest dodać materiał wcześniej, a także wykonać cięcie tylko raz.
Przepraszam, nie mam pod ręką SW, więc nie mogę podać przykładu.