Zmiana kąta powierzchni obiektu bryły 3D

Dobry wieczór

Udało mi się stworzyć regulowane oprawki okularów, ale teraz, gdy wytłaczałem i wykonałem przecięcie moich części, są twarze moich elementów, które chciałbym dostosować do własnych potrzeb, aby zmienić nachylenie tych twarzy!!! Aby wyregulować kąt kółka nosowego

W załączeniu zdjęcie tego, co chciałbym przechylić pod różnymi kątami

capture_8.jpg

Testy z fazowaniem, które może być skalowalne

Czy oceniłeś i zdecydowałeś się na swój poprzedni post?

lub za pomocą krzywej prowadzącej z usuwaniem przeciągnięcia

Twój wybór

@+ ;-)

1 polubienie
Możliwa jest zmiana kąta w szkicu za pomocą rodziny części lub równania. Nie można bezpośrednio modyfikować obrazu 3D.
2 polubienia

Więc jeśli chcę dodać noski  z regulowanym kątem, czy mogę to zrobić bezpośrednio, czy muszę wykonać inną część, którą później montuję, czy możliwa jest operacja boleene?

Jeśli chcesz, możesz dodać więcej materiału

Zrób kolejny kawałek i weź kombajn narzędzi

Możesz to wszystko zrobić 

@+ ;-)

1 polubienie

Coś w tym stylu?

@+

1 polubienie

@gt22

I tak, i nie! musi być konfigurowalny, ale myślę, że mi się to uda

1 polubienie
Tak, możliwe jest utworzenie drugiego elementu i dokonanie na nim konfiguracji z rodzin części oraz odpowiednie skonfigurowanie zespołu. Możliwe jest też skonfigurowanie wszystkiego w jednym pomieszczeniu z wieloma ciałami.
1 polubienie

Witam

Myślę, że w twoim przypadku usunięcie materiału z kątem pochylenia może po prostu załatwić sprawę.

Możesz także skorzystać z funkcji pochylenia na panelach bocznych

Ale nie jestem pewien, czy rozumiem twoją potrzebę, ponieważ każda operacja jest parametryczna w solidworks.

Trochę więcej szczegółów pomoże nam Ci doradzić

++

Bez więcej szczegółów osobiście po prostu zdecyduję się na uproszczoną funkcję.

2 polubienia

Witam

Jeśli dobrze rozumiem; Kąty nie są takie same w zależności od ścian, więc potrzebujesz raczej funkcji wygładzenia => tworzysz płaszczyzny (prostopadłe do powierzchni), w których chcesz nałożyć kąt i tworzysz odpowiednie szkice. Następnie wykonujesz wygładzanie między tymi różnymi sekcjami (nawiasem mówiąc, może to być łatwiejsze na powierzchni). W razie potrzeby należy dodać krzywe prowadzące, aby wymusić trajektorię.

Tę operację należy przeprowadzić przed wzięciem urlopu. Jeśli chcesz dodać pady, prawdopodobnie łatwiej jest dodać materiał wcześniej, a także wykonać cięcie tylko raz.

Przepraszam, nie mam pod ręką SW, więc nie mogę podać przykładu.

1 polubienie

W rzeczywistości wymagałoby to funkcji skanowania bazy Bossage z 2 profilami i ścieżką, taką jak funkcja zamiatania do szyny w rhino.

Zamierzam spróbować na powierzchni, ale na razie próbuję zorientować się w planie mojego drugiego szkicu, ale nie mogę go ustawić tak, jak chcę

.......

Nie ma potrzeby wykonywania nawierzchni. Funkcja przemiatania istnieje w elvingu materii.

Kiedy nie mam podparcia ani odniesienia dla moich planów, używam szkicu 3D z linią prostą i punktem. , aby utworzyć mój plan.

Łatwo jest go inaczej zorientować po fakcie.

.

@+ ;-)