Używam modelu części/złożenia, który powstał na długo przed moim dołączeniem do firmy.
Zauważyłem, że w jednym z ustawień wystąpił błąd ortograficzny. (Nikt nie chce tego naprawić i nadal używamy go z tym błędem ... " zbyt skomplikowane !! ")
Chciałbym poprawić tytuł parametru na wszystkich istniejących częściach i zespołach (około 7000), moich modelach, a także kasetach rysunkowych, które używają tego parametru.
Nie wiem czy zrozumiałem o co Ci chodziło, ale wydaje mi się, że zmieniając w zakładce "dostosuj" lub zamiast "specyficznie dla konfiguracji" zmienia się we wszystkich konfiguracjach, więc może we wszystkich pokojach.
Najprostszym sposobem z mojego punktu widzenia jest opracowanie makra, które uruchamia się zaraz po przerobieniu starego pliku, aby poprawić tę wartość i poprawić domyślne szablony tak szybko, jak to możliwe
W przeciwnym razie, za pomocą narzędzia batchproperties lub integracji opracowanej przez axemble, istnieje możliwość zrobienia tego w bardzo prosty sposób, bez makra i wsadowo.
Możesz nawet zaplanować to na weekend za pomocą taskplannera, ale do tego potrzebujesz dostępu do narzędzia mycad
PS: Jestem stosunkowo nowy w SW, nie wiem, jak administrować szablonami plików. W moim BE nie ma administratora oprogramowania, więc nie ma prawdziwego modelu ani biblioteki.
Jako, że trochę mnie to interesuje, myślę, że ten ciężar spadnie na mnie.
-> Roub25 : nie próbowałem, samouczek do zilustrowania?
-> MaD: Wiem trochę o Microsoft VB, ale nie miałem czasu, żeby zajrzeć do programowania w SW. Podobnie jak Roub25, samouczki na dobry początek?
Ponieważ chcesz zmienić nazwę właściwości batchproperties, nie działa. (Służy do szybkiej zmiany jednej lub więcej wartości właściwości w locie i partiach, ale nie nazwy właściwości.
Musisz więc skorzystać z integracji.
Reguła, jeśli jest dołączona
Oto zastosowana metoda:
-warunek I: jeśli istnieje właściwość o wartości "Opisz konfigurację"
2 operacje, które należy wykonać:
-Dodano właściwość "Description config", aby dodać wartość właściwości konfiguracji Descrtpion
-Usuń właściwość "Opisz konfigurację" (Zachowaj ostrożność w fazie testu na jednej lub 2 częściach, odznaczając ten krok, ten krok pozwoli ci sprawdzić, czy wartość nowej właściwości jest rzeczywiście równa starej)
EDIT: reguła nie zadziałała, po prostu wymieniłem ją na funkcjonalną