Edytuj plik stl z thingiverse

Witam 

Dostałem plik STL, problem w tym, że jest trochę za mały. 

Nie mogę tego zmienić w Solidworks. Chciałbym usunąć 2-3 mm na dwóch częściach. 

Jestem nowy w solidworks. Jestem pewna, że to nie może być trudne, ale bardzo chciałabym się nauczyć, jak to robić, a nie żeby ktoś zrobił to za mnie. 

Z góry dziękuję za pomoc. W razie potrzeby mogę podać link do thingiverse, a nawet stl. 

Witam

Czy mógłbyś udostępnić swój plik z nadrukiem tego, co chciałbyś mieć, aby lepiej poprowadzić Cię w nauce.

1 polubienie

Przede wszystkim plik stl musi zostać zaimportowany jako bryła woluminu lub na granicy powierzchni (ale jego modyfikacja będzie bardziej skomplikowana).

Domyślnie pliki stl są importowane jako bryła graficzna.

2 polubienia

Witam 

Przede wszystkim plik musi być w woluminie 

@+

Witam

Osobiście uważam, że solidworks nie jest przystosowany do otwierania i pracy z formatem STL. Próbowałem już bez powodzenia.

tworzenie 3D i eksportowanie w STL działa jednak dobrze.

aby zmodyfikować STL, przechodzę przez meshmixer, w sieci są samouczki wideo, nie jest to super skomplikowane.

Witam, oto link: https://www.thingiverse.com/thing:1216409 

Włożyłem też STL do komputera.

W rzeczywistości wycięcie do umieszczenia zegarka jest zbyt cienkie, musiałoby być otwarte o 3 mm bardziej w kierunku przodu (aby nie musieć modyfikować drugiej części wewnątrz. 

Myślałem o zrobieniu prostokątnego szkicu przez całe wycięcie, wytłoczeniu go tak, aby przeszedł na drugą stronę i usunięciu materiału z tego prostokąta, ale nie  mogę tego zrobić:(:(

apple_watch_dock_shell_-_thingiverse.stl

Zobacz ten link

Aby zaimportować i edytować neutralne pliki

https://www.lynkoa.com/contenu/limportation-de-fichiers-neutre-solidworks

@+

Przetestowałem jak na filmie, ale to w ogóle nie działa. W ogóle nie oferuje mi tej funkcji. Naprawdę nie wiem dlaczego

Którą wersję oprogramowania posiadasz?

W 2019 r.

A na MeshMixer nie mogę ciąć czysto, modyfikuje całe pomieszczenie

Dziękuję

Prosiłem was o wersję standard/ pro/lub premium oprogramowania

Klikając na Twój link, czy to jest stacja ładowania?

Solidworks Premium 2019 SP1.

Tak, to stacja ładująca, jest bardzo dobrze wykonana, ale do zegarka 39 mm i mam 42... więc nie pasuje, brakuje mu 3mm. Reszta jest dobra. Złamałem część, która reprezentuje ekran, poza tym wszystko inne jest świetne. Czy jest to bardzo praktyczne  (i zabawne):)

cóż, pobrałem twój kawałek

i przeliczone na wolumin 

i usuń wszystkie objętości próżni

Pozostały tylko 2 1/2 tomu

które połączyłem za pomocą kombajnu

i przetestuj pozostałą objętość, robiąc otwór z przodu i działa

Zobacz załączony obraz

oto plik w SW premium 2017

@+ ;-)

apple_watch_dock_shell_-_thingiverse_test_gt22.sldprt

Cóż, odpowiedzią na kontynuację jest, jak sądzę  , de rigueur 

@+

Cóż, cześć, mała sztuczka, którą użyłem jakiś czas temu dla jednego z moich klientów, polega na otwarciu jego stl (fasetek trójkąta), a następnie zapisaniu w Step, a następnie ponownym otwarciu w SW, co zmniejszyło efekt trójkąta.

Spróbować

Witam. To dziwne, że na początku miałem alerty, a potem więcej...  

W każdym razie dziękuję GT22. Czy możesz mi powiedzieć, jak to zrobiłeś? 

1 polubienie

Cześć @ hubremy

Wyjaśniłem wam to w moim orędziu

Pobierasz swoje STP The Stock na swój komputer

następnie za pomocą SW bierzesz ten STP z powrotem do importu za pomocą opcji woluminu

Potem okazuje się, że tom X jest pusty, dlaczego ??????

więc usuwasz cały pusty wolumin

Po opcji połącz tak, aby nie było 

tylko 1 wolumin 

i wyświetl mój plik 

@+ ;-)

edit: przepraszam, że nie widziałem 2 strony......

Mieszalnik siatkowy, który zamierzasz wyciąć z planem, ale modyfikacje nie są solidworks, to nie działa tak samo.

Przechodzisz do opcji Solidworks Systems / Importuj / Wybierz format pliku STL z karty rozwijanej.

Tam masz wybór między

Korpus graficzny: domyślny wybór, lekki, ale nie możesz nic z nim zrobić

Korpus powierzchniowy: będziesz miał powierzchnie, ale aby ciąć, będziesz musiał zrobić powierzchnię.

Ciało wolumetryczne: utworzy pełną objętość (jeśli może .....) i będziesz mógł wykonywać funkcje.

Ta modyfikacja zmienia ustawienia otwierania danego pliku, będzie aktywowana za każdym razem, gdy otworzysz plik tego typu.

Z drugiej strony na Twoim miejscu nie pokładałbym zbyt wielkich nadziei w modyfikacji stl, chodzi o graficzny korpus i projekt zupełnie inny niż w przypadku solidworks.

To, co możesz również zrobić, jeśli importujesz bryłę graficzną, to całkowicie przerysować część na górze.

Powodzenia.

stl.jpg

Dziękuję wszystkim za pomoc. Mam zamiar spędzić tam kilka nocy:):) 

Witam

Otwierasz stl w woluminie i możesz go modyfikować, skalować 

, cięcie, wytłaczanie

apple_watch.jpg