Obecnie posiadam 3 mapy bazowe A4, A3 i A0 z kartridżem mojej firmy
Otwierając plik A4 mam plan tła z kartridżem a we właściwościach projekcji tryb Europa
Problem polega na tym, że z jednej części = > utworzyć rysunek, 3 formaty są automatycznie rzutowane w USA
Jak to zmienić?
Wiedząc, że jeśli otworzę plik z mapą bazową A3 i A0, mam pusty rysunek bez kasety!!
Nie wiem, czy wyraziłem się wystarczająco jasno, w zasadzie zrób plan z części, mam firmowy wkład z różnymi ważnymi punktami.
Ale projekt USA, który musi być modyfikowany z każdym nowym rysunkiem
Konfiguracje rysunków zostały przeprowadzone przez osobę, której nie ma już w firmie.
Podczas otwierania samych map bazowych mam tylko tabelkę rysunkową w formacie A4 i typ rzutowania Europa, po zmianie i zapisaniu modyfikacja nie jest wykonywana, gdy otwieram ten rysunek przez pokój.
Subtelność polega na tym, że drwdot może zawierać slddrt, więc jeśli zapiszesz drwdot zawierający slddrt, tworzenie rysunku nie będzie już wymagało wybierania mapy bazowej.
W twoim przypadku, na przykład, jeśli masz pusty arkusz (i nie prosi cię o wybranie mapy bazowej), to dlatego, że musiałeś zapisać swój drwdot z pustą mapą bazową, więc rozwiązaniem jest usunięcie mapy bazowej tego drwdot (z drzewa kompilacji), wybranie sllddrt, który dobrze pasuje do właściwości arkusza i ponowne zapisanie w drwdot.
W opcjach należy również jasno określić domyślne szablony, które mają być używane do rysunków.