Edycja mapy bazowej Solidworks

Witam wszystkich,

Obecnie posiadam 3 mapy bazowe A4, A3 i A0 z kartridżem mojej firmy

Otwierając plik A4 mam plan tła z kartridżem a we właściwościach projekcji tryb Europa

Problem polega na tym, że z jednej części = > utworzyć rysunek, 3 formaty są automatycznie rzutowane w USA

Jak to zmienić?

Wiedząc, że jeśli otworzę plik z mapą bazową A3 i A0, mam pusty rysunek bez kasety!!

Nie wiem, czy wyraziłem się wystarczająco jasno, w zasadzie zrób plan z części, mam firmowy wkład z różnymi ważnymi punktami.

Ale projekt USA, który musi być modyfikowany z każdym nowym rysunkiem

Konfiguracje  rysunków zostały przeprowadzone przez osobę, której nie ma już w firmie.

Podczas otwierania samych map bazowych mam tylko tabelkę rysunkową w formacie A4 i typ rzutowania Europa, po zmianie i zapisaniu modyfikacja nie jest wykonywana, gdy otwieram ten rysunek przez pokój.

Dziękuję za Twoje rozwiązania

Witam

Myślę, że musisz zmodyfikować właściwości w swoim dokumencie, a następnie zapisać go jako szablon, aby uwzględniał zmiany.

4 polubienia

Witam

Kliknij prawym przyciskiem myszy plan, a następnie Właściwość, aby sprawdzić tryb projekcji.

Niech Moc będzie z wami.

projection.jpg
3 polubienia

Po zmianie ustawienia Projekcja Europy należy zapisać model, aby cały czas pozostawał w trybie europejskim.

1. Dokonaj korekty parametrów na rysunku

2. Następnie zapisz wzór:

Wykonaj "Zapisz jako" i zmień rozszerzenie na "*.drwdot" i zastąp stary szablon rysunku.

Proszę bardzo

9 polubień

Dziękuję za odpowiedzi

Myślę, że mam problem nie mogę nawet otworzyć tapety A4 z ustawieniami, firmowym wkładem itp

Mam tylko pustą kartkę papieru, ale próbuję otworzyć ten sam dokument, którego używam do zrobienia rysunku, na którym mam kartusz

Sprawdź ten post i jego komentarze. Możesz znaleźć to, czego szukasz:

http://www.lynkoa.com/forum/3d/solidworks-fond-de-plans

1 polubienie

Należy rozróżnić dwie rzeczy:

- DRWDOT, są to szablony rysunkowe.

- SLDDRT, to są pliki mapy bazowej.

Subtelność polega na tym, że drwdot może zawierać slddrt, więc jeśli zapiszesz drwdot zawierający slddrt, tworzenie rysunku nie będzie już wymagało wybierania mapy bazowej.

W twoim przypadku, na przykład, jeśli masz pusty arkusz (i nie prosi cię o wybranie mapy bazowej), to dlatego, że musiałeś zapisać swój drwdot z pustą mapą bazową, więc rozwiązaniem jest usunięcie mapy bazowej tego drwdot (z drzewa kompilacji), wybranie sllddrt, który dobrze pasuje do właściwości arkusza i ponowne zapisanie w drwdot.

W opcjach należy również jasno określić domyślne szablony, które mają być używane do rysunków.

Mam nadzieję, że to ci pomoże.

Mick

7 polubień

Jest to błąd znany pod solidworks.

Otwierasz mapę w tle i nic nie jest wyświetlane.

W której wersji jesteś?

Edycja: -1... Dlaczego?! ^^

2 polubienia

Witam wszystkich,

Aby było to proste i szybkie

Po prostu otworzyłem plik .slddrt, zmodyfikowałem projekcję w Europie

Save Keep: z tym, że tutaj oferowano mi DRWDOT, SLDDRW, DRW i oczywiście DXF i DWG

Próbowałem drwdot, ale nie mogę otworzyć tego formatu, jeśli jestem w pokoju => utwórz rysunek => Nie mam możliwości wyboru tego formatu

Więc po prostu zmieniłem nazwę pliku, dodałem rozszerzenie .slddrt

Otwieram rysunek z sali projekcyjnej EUROPA

Dziękuję Wam wszystkim ;)